Pokvareni semafor u Škaljarima uzeo još jedan danak

4
nikome na pamet ne pada da uklone semafor koji je prijetnja vozačima

Semafor na raskrsnici u Škaljarima, koji ne radi godinama i samo zbunjuje vozače, uzeo je danas još jedan danak.

Zaustavilo se vozilo srbijanskih registarskih oznaka misleći da je upaljeno crveno svijetlo.

Vozač nije znao da je da u ljetnjim mjesecima sunce u poslijepodnevnim satima baca svoje zrake pravo na semafor pa se učesnicima u saobraćaju čini da je upaljeno crveno svijetlo.

Na njega je naletjelo drugo vozilo i sudar je bio neminovan.

Vozači su začuđeni.

Oni se prirodno zaustave čekajući zeleno koje nikako da se upali.

Potom nastaje haos.

Domaći vozači nervozno trube.

Kolona skoro do tunela, a nerijetko i od same raskrsnice Kotor-Budva-Tivat pa do starog grada putovanje tih dva – tri kilometra nerijetko i uru traje.

Pitali smo Direkciju za uređenje i izgradnju Kotora mogu li nešto da urade.

Pitali smo i policiju.

Rečeno nam je po deseti put da opštinski parlament donosi odluku o semaforima.

Nije moguće da toliko godina nikoga nema da makar zatamni crveno svijetlo i tako koliko toliko ublaži saobraćajnu gužvu koja je postala ozbiljan problem u razvoju turizma Kotora.

Pitaćemo opet.

Možda nekome iz pete do svijesti dođe?

4 KOMENTARI

  1. treba viđet ko je uzeo pare za ove neispravne semafore i zašto nadležni ne pokrenu postupak protiv odgovornih za nabavku

  2. U Škaljare-pokvareni semafor uzeo još jedan danak? Normalni i ispravni semafori ispred vrata od grada-blokirali saobraćaj Vrata od Šuranja pa do raskrsnice za Mečkin brijeg? Nesipravni semafori ispred “Hotela Daka Nikšić” i Kamelije..dobro funkcionišu preko noći? Još se preispituju semafori-da li ih upaliti u Dobrotu-jer bi njihovim aktiviranjem-morali se vratiti pješački prijelazi kod Doma zdravlja? Kojem “nisu potrebni niti semafori niti prijelazi”-jer oni su tu u sakom trenutku 24 ure-da pruže brzu -hitnu medicinsku pomoć “pometenim” pješacima od strane auta ili motorina…? Jednijem metkom dva zečića …sve prosto ka fadžola?

    PRIPOMENA: Uz ova razmišljanja-valja preispitati mogućnosti– da putni prvac raskrsnica kod “Vračara” ka Kotoru bude jednosmjerna ulica(samo u periodu Jun-septembar)-kao i ulica prema Bolnici-Mulu i dalje takođe bude jednosmjerna ulica..čime bi se u potpunosti eliminasle gužve na Kotorskim ulicama-putovima!!! Pored ovoga ,pod hitno treba proširiti put Bolnica- Simitorijo i učiniti ga prohodnim u oba pravca…A za slučaj da krene bolje našoj brodarskoj “kompaniji roso Crnogorska plovidba”-da se nabavi jedna catara,koja bi prevozila auta i one građane brez autadiljem zaliva u oba pravca..ludome dosta-u pomanjkanju pametnije?

  3. Postovana Skalo! Tekst je na mijestu i upozoravajuci. Medjutim naslov je prejak. Mislila sam da je neko poginuo.

  4. …da se koristi u Crnoj Gori..? Što će potegnuti oređene rashode-mijenjati Zastavu i Nošnju CRNOGORACA…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].