Policija: Zbog neregistrovanih auta sankcionisana 524 vozača

0

U okviru kampanje „Stop za neregistrovana vozilima“, crnogorska policija kontrolisala je 5.221 motorno vozilo i sankcionisala 534 vozača, dok je iz saobraćaja isključeno 502 auta.

“Odsjek za bezbjednost drumskog saobraćaja u saradnji sa „Nacionalni biroom osiguravača Crne Gore“ i Mašinskim fakultetom – Centrom za edukaciju u drumskom saobraćaju, sproveo je preventivo – represivnu kampanju „Stop za neregistrovana vozilima“ a koja je trajala od 17. do 24. decembra 2020.godine.  Primarni cilj kampanje „Stop za neregistrovana vozila“ je bio, da se još jednom skrene pažnja javnosti i svim učesnicima u saobraćaju na zakonsku obavezu registracije vozila, kao i na posljedice koje mogu nastati upravljanem neregistrovanim i tehnički neispravnim vozilom, kako po vozača, tako i po ostale učesnike u saobraćaju, te da se broj ovakvih vozila, koja su na prvom mjestu nebezbjedna, smanji na našim putevima”, saopšteno je iz policije.

Tokom realizacije kampanje, službenici saobraćajne policije su kontrolisali 5.221 motorno vozilo.

“Zbog učešća u saobraćaju neregistrovanih vozila, tj.vozila kojima je isteklo vrijeme važenja saobraćajne dozvole, kao i vozila koja nemaju zakonom propisane registarske tablice na vozulu, sankcionisano je čak 534 vozača dok je iz saobraćaja isključeno 502 vozila. Ako se uzme broj uočenih i sankcionisanih prekršaja, u odnosu na broj kontrolisanih vozača i vozila, (što predstavlja više 10%), kao i broj vozila koja učestvuju u saobraćaju, a iz objektivnih razloga nijesu uočeni ili mogli biti kontrolisani, svako da je ovo cifra koja zabrinjava”, ističu iz policije.

Preventivne aktivnosti kampanje, su se ogledale kroz dijeljenje 15.000 flajera koje je obezbijedio „Nacionalni biro osiguravača Crne Gore“, sa logom i porukom kampanje učesnicima u saobraćaju, od strane policijskih službenika saobraćajne policije, kojima se, kako navode iz Upravo policije, željelo vozačima još jednom skrenuti pažnja na važnost upravljanja registrovanim i tehnički ispravnim vozilom i na neophodnost i obavezu poštovanja saobraćajnih propisa, kako bi se svijest o opasnostima, rizicima i posljedicama neodgovornog ponašanja u drumskom saobraćaju, i na ovaj način podigla na još veći nivo.

“Još jednom apelujemo na vozače da zbog lične bezbjednosti i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju ne upravljaju sa neregistrovanim vozilima. Policijski službenici će i u narednom periodu, u okviru redovnih poslova i zadataka, kako i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, nastaviti sa kontrolom vozača u cilju smanjenja kako ovih, tako i ostalih prekršaja koje čine učesnici u saobraćaju”, zaključuje se.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]