Policijska akcija u više gradova: Uhapšene 24 osobe osumnjičene za šverc 2,5 tone droge

0

U akciji “Zamka” koja je realizovana u ranim jutarnjim satima, uhapšene su 24 osobe, organizatori i članovi kriminalne organizacije koja se tereti za krijumčarenje velikih količina marihuane, iz pravca Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije, saopšteno je iz Uprave policije.

“U dosadašnjoj istrazi, presijecanjem krijumčarskih ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe u 11 pojedinačnih zaplijena pronađeno je i oduzeto pola tone marihuane. Ista grupa se teret za krijumčarenje dvije i po tone marihuane”, pojasnili su u policiji.

Izvršen je pretres na 30 lokacija, a uhapšeni su: S.U., A.K., I.LJ., M.R., D.K., B.I., A.M., I.K., D.D., S.Đ., D.M., E.N., N.V., M.K., P.K. svi iz Ulcinja, kao i I.P., B.P., T.P., R.K., S.V., S.M., P.D. iz Nikšića, R.P. iz Podgorice i Nj.V. iz Bara.

“U opsežnoj akciji koju je sprovodio Odsjek za borbu protiv krijumčarenja droga je učestvovalo 180 policijskih službenika – pripadnika Sektora specijalne policije, Stanice granične policije i Ulcinj, Centra bezbjednosti Bar, Centra bezbjednosti Nikšić, Centra bezbjednosti Herceg Novi, Centra bezbjednosti Podgorica i dr”, soapšteno je iz Uprave policije.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto pet vozila, gliser, pištolj i lovačka puška kao i vaga za precizno mjerenje, novac, više telefona i SIM kartica.

“Imajući u vidu broj lica obuhvaćenih predmetom, količinu i kvalitet prikupljenih materijalnih dokaza jasno je koliki je značaj ovog predmeta srazmjerno kapacitetima,  jer bi ovaj rezultat bio odličan i za mnogo veće države i policijske službe. Realizacija akcije „Zamka“ je još jedan pokazatelj uspješnog rada službenika Uprave policije u sprovođenju dugoročnih istraga, kojima se obuhvata veliki broj meta u cilju razbijanja kriminalnih organizacija koje se bave krijumčarenjem droge”, navodi se u saopštenju.

UP: Pretresi i privođenja u više gradova

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]