Politika ušla i u crnogorski vaterpolo

28
Sajt Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore i jedna rečenica za Mirka Vičevića kojom je Savez čestitao ovom najtrofejnijem sportisti ulazak u Kuću slavnih

Nije izabran predsjednik VPSCG jer je Skupština Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore danas prekinuta. Nije morala. Ili bolje, morala je, jer je u naš najtrofejniji sport ušla politika.

Nova vlast u Kotoru požurila je da smijeni delegate za Skupštinu VPSCG, proslavljene vaterpoliste za koje je svijet znao i dobrim dijelom nas po njima.

Mlađana Janovića, Tonija Petrovića i Veljka Uskokovića, licemjerna kotorska vlast, kojoj je navodno Primorac centar svijeta, a kotorski vaterpolo prioritet, zamijenila je izvjesnim Mirzom Krcićem, Jocom  Ristićem i Ognjenom Vukasovićem. Ko su oni u kotorskom vaterpolu? Da li je za njih iko čuo i u Kotoru, a kamo li izvan njega.

Pa zašto onda vlast, odnosno politika a ne sport i sportski rezultati, mijenjaju legende? Jasno je onima koji prate dešavanja u ovom sportu. Kotorski predstavnici su na današnjoj Skupštini imali zadatak da je prekinu, i to su uradili. Cilj trojca iz UNESCO-vog Kotora, iz grada prijestonice vatrepola je da se ne dozvoli najtrofejnijem crnogorskom sportisti, legendarnom Mirku Vičeviću, da bude izabran za predsjednika Saveza. Kotorani neće svoga.

Politika ih je primorala da posluže potrebama Novljanina Đura Marića, koji je drugi kandidat za izbor predsjednika.

Formalan razlog da se Skupština ne održi delegacija Primorca je pronašla u činjenici da predstavnici nijesu dobili materijal za sjednicu. Poziv jesu i došli su. Pa zašto su dolazili ako su znali da neće pristati da se Skupština održi? I to je jasno. Kako Skala saznaje iz izvora bliskih Savezu, cilj odlaganja je da dođe do promjene članova u delegacijama klubova koji podržavaju izbor Mirka Vičevića.  A za to je potrebno vrijeme. Zbog toga delegacija Kotorana nije prihvatila prijedlog da se sjednica odloži na par sati kako bi se upoznali sa materijalom. A jasno je da nema nepoznanica u tekstovima koji su bili predmet Skupštine. Kada se promijene članovi u klubovima u kojima uticaj ima politika a ne stručnost i znanje, više neće biti problema i sve će se brzo završiti. Izabraće se predsjednik a tri delegata iz Kotora, nepoznata široj vaterpolo javnosti, vratiće se u svoj grad da bodre poniranje kluba koji je, upravo zahvaljujući smijenjenim Mlađanu Janoviću, Toniju Petroviću i Veljku Uskokoviću, počeo ponovo da krči puteve stare slave. Zaustavila ga je politika, licemjerstvo, lažni lokal patriotizam.

Sramota!

28 KOMENTARI

 1. Janovic je sam sebi nabucao platicu 2000 eurica, a kako u CG izgleda nema niko veze sa vaterpolom, onda se doveo trener iz Croatie koji je po prvi put trener u zivotu, i vidji vraze, odmah sa tim ekspertom u otel Vardar na spavanje i hranarinu, dnevno 100 eura. x 30 dana = 3000 eura, samo za tu stavkicu. E moj Capro nemas ti pojma o vaterpolo, ona titula Evrope je slucajno stigla. Lele nama. A ako dodje za predsjednika vscg Vicevic, onaj sto pobjego sa mediteranskih igara 91. iz Atine, sto je napustio vaterplo reprezentaciju Jugoslavije na poziv njegovog predsjednika Tudjmana, e on ima plan da uvali u savez od zene sestru, da uvali jos nekoliko kotorskih stetocina oko njega. Sacekajmo jos malo, pa ce i mediji napisati ponesto o tome uskoro.

 2. Miloše nema tebe ovdje kad se bitne stvari dešavaju, a i kad si tu, onda rovariš po kuloarima.
  Ti pojma nemaš da se upravo sada probio tunjel od puta kroz Akustik do na śeveroistočni kantun od piscine, onamo đe si za tavolin kusao sa konkurentima !
  E nema više, sade su tunan neznaveni
  para-ugostitelji, pa ćeš ipak morat 9dit u 9ni jugo-zapadni kantun, ako te puste, uz
  obavezno brontulanje starośedioca, a pogotovo onega sa Zlatnijeg Njiva, što nikad nije mrdnuo oko bazena, mada stoluje na 3
  kaljerge !
  Odavno se buši ispod tribina, a Ti nisi ni prstom mrdnuo, nego stižeš kao gotovan,
  plati bar tu dozvolu, pa ću ti abrumat cipole!

 3. Ranko,moj predlog je bio da se sprijeci udor nafte u bazen i to se može sprijeciti postavljanjem najlonskih pregrada na gornjem i manjem donjem bočnom ulazu.
  Ti si neko vrijeme bio zaduzen za bazen i dobro znaš o čemu se pričalo na bazenu tada bije bilo govora o podvodnoj puški a naravno i kasnije.

  • Miloše nema tebe ovdje kad se bitne stvari dešavaju, a i kad si tu, onda rovariš po kuloarima.
   Ti pojma nemaš da se upravo sada probio tunjel od puta kroz Akustik do na śeveroistočni kantun od piscine, onamo đe si za tavolin kusao sa konkurentima !
   E nema više, sade su tunan neznaveni
   para-ugostitelji, pa ćeš ipak morat 9dit u 9ni jugo-zapadni kantun, ako te puste, uz
   obavezno brontulanje starośedioca, a pogotovo onega sa Zlatnijeg Njiva, što nikad nije mrdnuo oko bazena, mada stoluje na 3
   kaljerge !
   Odavno se buši ispod tribina, a Ti nisi ni prstom mrdnuo, nego stižeš kao gotovan,
   plati bar tu dozvolu, pa ću ti abrumat cipole!

   • Ranko,sta to znaci rovario po kuloarima.Kao svaki gradjanim imam svoja opredljenjenja tamo gdje sam saradjivao sam placao članarinu.Na bazen je bio ulaz slobodan niko nije za sitno ribanje pravio probleme.Uredan toalet je bio u Akustiku kojeg sam koristio i tamo ponekad pojeo čevapčiče i za mene se ne može kazati da sam gotovan jer sam bio član podmladka VK Primorca i dalje sam simpatizer tog kluba.

 4. Kako li Jokić sa svitom na vlast kroči odma po Primorcu.
  E jadi naši bokeški, sa ovim malim iskompleksiranim vlastoljupcima po svaku cijenu.

 5. I onda plaču i kukaju Kotorani kako nam sve uzeše.
  Ugasili Skalu
  Ponovo gase Primorac
  Davno ugasili Grad, a oni šute kao pizduni vazda.
  I drugi im je kriv.
  Neka viđi; uzeli vam dabogda Katedralu i more i oba Fakulteta kad ste takvi.
  U svoju rupu i iza leđa.

 6. Sta cemo kad izadje tekst sa dokumentima da je Mirko Vicevic uzeo Primorcu 70 hiljada za prelazak Miroslava Perkovica? Jel to iz ljubavi prema Primorcu i Kotoru? I sto je sprijeceno da ga proda srpskim i hrvatskim klubovima

  • Dobro je Miloše da uvažavaš istinu, primi vakcinu, pa dođi da Te provučem kroz malu rupu od bazena, onamo đe si cipole sačekivao rano ozjutra, kad nema kupača i igrača, ako još možeš ronit, a dozvolu bi napokon trebao platiti.
   Pari mi se da od droba ne bi mogao pod vodu, ali znajući tvoje kvalitete, trebao bi napumpat pušku i ošinut cipole po repicama!
   I ti si rovario politički oko bazena sa onim dva što drže barke u dva kantuna o bazena, a treći je senza pulitike pa su mu pajole šporkali piturom!

   • Ranko,Nista nisam rovario politicki oko bazena več se zauzimao da se popravi ono sto je mogoče čak i u bližini.Nije mi padalo na pamet da oko bazena ronim i koristim podvodnu pusku.Pozdravljamo.

    • A tu sam te čekao Miloše, a cipoli na gradele?
     Oli opet donosit udice i pingvin da korumpiraš ribare da te ne prijave da roniš s puškom bez dozvole.
     A politiku si bistrio sa ona dva burazera u starome gradu, vedetama na bazenu !
     A zna se ko im je bio strikan !
     Dok su antifašisti bili glavari, ti si brontulao po kuloarima, a sada otvoreno propagiraš bez portfelja!

     • Ranko,moj predlog je bio da se sprijeci udor nafte u bazen i to se može sprijeciti postavljanjem najlonskih pregrada na gornjem i manjem donjem bočnom ulazu.
      Ti si neko vrijeme bio zaduzen za bazen i dobro znaš o čemu se pričalo na bazenu tada bije bilo govora o podvodnoj puški a naravno i kasnije.

 7. Super je to. Mnogi nece razmisljati dublje,ali je vise nego ocigledno zasto su proslavljeni junaci smjenjeni i dovedeni drugi. Neka mirni posmatraci gledaju sa strane i ne oglasavaju se a ovi ce i dalje da ruse sve vrijednosti nase slavne proslosti i tradicije zivio nas PRIMORAC

 8. Nije ušla, tu je ona oduvjek, poznate su partiture etničkih sportista !
  Znaju se “ekscesi” još iz JUGE lad su sudije
  finile u piscinu, a zna se što se skandiralo i
  prije beštija.
  Sada imamo okusanu publiku, etno
  svjetonazora i medijske demagoge i
  sportsko-političke komentatore tipa
  Miloša Đonovića i dr. papagala.
  Mnogi ljubitelji vaterpola zbog ovakvog ambijenta zaobilaze manifestacije na bazenima, a takođe zbog skaradnih
  Happeninga tzv. proklamovanih Beštija !

 9. Ovo je definitivno potonuće.
  Mlađan,Toni,Mirko,Veljko ili Mirzino jato s druge strane.
  Joco i Onjen čuveni sportski vaterpolo asovi.
  Novski lobi i Marić kao rješenje
  E Kotore ko te uze.

  • A jeste li sigurni u ciji je toni tabor,prica se da je i on bio na ovu skupstinu,mi se prepiremo a oni prelijecu li,prelijecu i plate drze,eeeee

  • Kuku vama ako odete pod četnike Novog,ali svi smo u Boki ovo zaslužili ,jer smo dozvolili da nas jašu kusi i repati.Zato treba odvojiti Boku i da oni stari Bokelji izadju na vidjeli ,a ne ovi brdjani da odlučuju u našoj kući.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]