Polovinom februara počinje pokrivanje sportske dvorane u Škaljarima

3
sportska dvorana u izgradnji

Radoman Pavlićević

Radoman Pavlićević

Nastavak izgradnje sportske hale u Škaljarima, nakon izbora novog izvođača radova konačno kreće punom parom.

Prema riječina Radomana Pavlićevića, izvršnog direktora firme “Erlang“, koja je na tenderu dobila ovaj posao, trenutno se izvode radovi na pripremi stubova za prihvat čelične konstrukcije.

Dio radova koji nije predviđen dokumentacijom, morao je da se uradi zbog demontaže postojećih nosača koji su bili oštećeni i juče su završno betonirani vrhovi stubova.

Tokom sljedeće nedjelje počinje montaža glavnih nosača na objektu, a u taj posao je uključen i dio sekundarne konstrukcije.

Polovinom februara počinje i montaža panela krovnog pokrivača, a paralelno sa tim pripremaju se radovi na izradi fasadne konstrukcije.

Pokrivanjem hale zajedno sa izradom fasade, stvaraju se potrebni uslovi da se mogu raditi unutrašnji radovi.

Takođe se radi kabliranje instalacije slabe i jake struje i dio radova na vodovodu i kanalizaciji, ove radove je jedino moguće raditi i bez krovne konstrukcije.

Takođe se radi i na čišćenju gradilišta i dijelu pripremnih radova.

Na pitanje Skala radija da li je stabilna konstrukcija građevine, Pavlićević kaže da je objekat urađen veoma korektno i da je stabilan.

Dio iskopa je zamijenjen, izvršena je zamjena materijala i postavljen tamponski veoma stabilan sloj.

Vrlo dobro je urađena i odvodnja atmosferske vode, drenaža oko objekta, pa je voda odvedena van površine objekta.

Na vrhovima stubova su urađene tačke za  osmatranje i geodetsko praćenje, slijeganja  konstrukcije i eventualne deformacije stubova, jer se radi o objektu značajnih dimenzija.

Do sada se, po riječima Pavlićevića nije dogodila ni jedna deformacija koja bi ukazivala da postoji neka eventualna opasnost u smislu slijeganja pojedinih elemenata konstrukcije.

Pavlićevićevića smo pitali da li je došlo do izmjena u projektnoj dokumentaciji, našto je on odgovorio da postoje neki detalji koji se razrađuju i dopunjuju, ali je koncepcija, izgled i funkcionalnost objekta u skladu sa projektom, jer je riječ o konstantama koje se ne mijenjaju.

Dakle, osnovna konstrukcija, osnovni objekat, fasada ostaju po glavnom projektu.

Što cijene tiče, Pavlićević kaže da je ona po tenderu ugovorena na iznos od 3,5 miliona eura.

Za sada nema nekih bitnih promjena i one ne mogu značajnije da utiču na promjenu cijene izvođenja radova, a rok za završetak sportske dvorane je 18 mjeseci i on će biti ispoštovan.

Završetkom krovne konstrukcije, čije čelične elemente montira firma “Jedinstvo“ iz Užica, radi će se intenzivno na uređenju tribina, sjedišta, igrališta, same hale, zaključio je Pavlićević za Skala radio.

3 KOMENTARI

  1. Nova firma a ne šuplja Lipka i ostalo uz nju i naravno ide se dalje.Ali koliko je potrošeno do saad zbog promašaja ?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]