Pomoć porodice Glendžo za 2000 porodica u Crnoj Gori

1
paketi hrane-socijalna pomoć

Crveni krst Crne Gore krajem nedjelje počinje podjelu humanitarne pomoći za socijalno najugroženije porodice u Crnoj Gori, koja će biti realizovana tokom februara, po unaprijed pripremljenom planu distribucije.

Pomoć u prehrambenim i higijenskim artiklima će dobiti ukupno 2000 porodica iz svih crnogorskih opština.

Distribuciju će biti vršena putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, koje su i pripemile spiskove svojih najugroženijih sugrađana.

Paketi sa hranom sadrže osnovne životne namirnice: brašno (25 kg), tjestenina (4 kg), pasulj (2 kg), ulje (4 l), šećer (1 kg), pirinač (1 kg), dok su higijenski paketi sljedeće sadržine: deterdžent za pranje veša, tečnost sa pranje suđa i šampon.

Sredstva za ovu vrijednu donaciju je obezbijedila porodica Glendžo, koja je Crvenom krstu Crne Gore pružila podršku za realizaciju slične donacije i tokom prošle godine.

Ovo nisu jedine humanitarne inicijative ove porodice, već su oni i u prethodnom periodu u više navrata pomagali ugroženim stanovnicima Crne Gore.

“Crveni krst Crne Gore je veoma zahvalan na vrijednoj donaciji, koja će pomoći velikom broju porodica u Crnoj Gori i olakšati im svakodnevni život. Nadamo se da će primjerom porodice Glendžo biti vođeni i drugi pojedinci, ali i privredni subjekti, jer moramo biti svjesni činjenice da u Crnoj Gori postoji veliki broj pojedinaca i porodica koje žive u veoma teškim uslovima i da zajedničkim djelovanjem možemo kvalitetnije odgovoriti na njihove humanitarne potrebe”, saopštio je Skala radiju Ilko Marović, sekretar OO Crvenog krsta Kotor.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].