Pomoćnik komandira od maja dostavljao informacije mafiji?

2

Pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić uhapšen je juče po nalogu specijalnog tužioca zbog sumnje da je članovima kotorske kriminalne grupe, označene u policijskoj evidenciji kao “kavački klan”, za novac odavao informacije i pravio opstrukcije u radu državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala.

Osim Samardžića, službenici Sektora kriminalističke policije i Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su i Stefana Brnovića, Đerđa Camaja, Aleksandru Bogdanović, Nikolu Andrića, Igora Andrića, Tripa Moškova, Iliju Dedovića, Gorana Ljubatovića, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela –  stvaranje kriminalne organizacije, davanje mita, zelenaštvo, iznuda, teško djelo protiv opšte sigurnosti, zloupotreba službenog položaja, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako saznaje “Pobjeda”, istražitelji sumnjaju da su uhapšeni obavljali sve poslove za “kavačane“.

Prema saznanjima “Pobjede”, Samardžić je, kako se sumnja, u nekoliko navrata obavještavao “kavačane“ o pripremanim akcijama policije kako bi izbjegli hapšenja i prikrili kriminalne radnje, a za uzvrat dobijao od njih novac.

Nalog za hapšenje izdat je i za Slobodana Kašćelana, koji je, prema policijskoj evidenciji vođa “kavačke grupe“, braću Aleksandra i Igora Đurišića, Vladimira Božovića, Davora Prelevića, Miloša Radonjića, Sinišu Vlahovića, koji su protekle sedmice saslušani u okviru istrage o ubistvu dvojice Kotorana Gorana Biskupovića i Miloša Bošnjaka.

Braća Nikola i Igor Andrić, Tripo Moškov i Ilija Dedović terete se da su protivzakonito postavljali kamere na javnim površinama kako bi članovima “kavačkog klana“ omogućili da prate kretanje osoba iz suparničke kriminalne grupe – “škaljara”.

Posljednjih mjeseci, prema informacijama “Pobjede”, usujećeno je nekoliko policijskih racija u kojima je trebalo da se pretresu stanovi i objekti za koje su postojala operativna saznanja da se vlasnici bave kriminalom.

S obzirom na to da su akcije izvođene tokom noći i u ranim jutarnjim satima i da je mali broj službenika policije bio upućen u detalje operacije, postalo je očito da neko iz policije upozorava članove “kavačkog klana” o namjerama policije.

Kotorska policija o tim saznanjima obavijestila je kolege iz sektora kriminalističke policije i nakon toga je pokrenut izviđaj.

Prema informacijama “Pobjede”, osnovano se sumnja da je pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić od maja je u nekoliko navrata obavještavo članove “kavačke grupe” o potezima koje će policija preduzeti.

Opsežnoj akciji policije prethodile su pripreme koje su dovele do imena osoba koje su osumnjičene da su pripadnici kriminalne organizacije koja  se bavila iznuđivanjem, mitom, zelenašenjem kao i posjedovanjem droge i oružja.

Odavno se sumnja da je neko iz policije bio u sprezi sa kotorskim kriminalnim klanovima jer su kriminalci u velikom broju akcija bili ispred policije.

To će potvrditi istraga, ali je sigurno da je policija odlučna da se ovoga puta obračuna do kraja sa kriminalnim grupama koje ugrožavaju bezbjednost žitelja Kotora i turista.

Opširnije u “Pobjedi”

fotografije: Vedran Ilić i Iva Mandić

2 KOMENTARI

 1. Ko je to već ekspresno utvrdio da je dotični šurovao
  s “kavčanima” od maja? Ne navedoše datum.
  Pogotovo ne GODINU.
  Je li ovo lansirano da se umanji odgovornost
  čelnika kotorskog OB?
  Ostavke!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].