Pomorska tradicija i brži put Crne Gore u NATO

1
Palinuro

sa prijema

Kapetana i posadu italijanskog školskog broda “Palinuro”, koji je od četvrtka 28. jula u kotorskoj luci, u Opštini je primila gradonačelnica Kotora Marija Ćatović sa saradnicima.

Tom prilikom je izrazila zadovoljstvo čestim boravcima brodova italijanske mornarice Kotoru, uz tradicionalne pomorske, kulturne, istorijske i privredne veze naše dvije države, sa željom da Crna Gora što prije postane članica NATO alijanse.

Ona je istakla pobratimstvo Kotora sa Venecijom i gradom Kampo Marina.

kapetan broda Schiavone i gradonačelnica Marija Ćatović

Zahvaljujući na dobrodošlici, kapetan fregate Giovanni Schiavone i vojni ataše pukovnik Lalaj Marco su kazali da je posjeta luci Kotor jasan znak bliskih odnosa između Vojnih mornarica Crne Gore i Italije.

Na ovom brodu podoficiri se obučavaju za očuvanje pomorskog zvanja i tradicije.

Brod je dugačak 70 metara i ima tri jarbola i kosnik, sa oko hiljadu metara kvadratnih jedara i biće otvoren za javnost u petak 29. jula, u subotu 30. i nedjelju 31. jula od 10 do 12  i od 15 do 19 sati.

Brod “Palinuro” koji je isplovio iz luke Taranto 25. jula, krenuo je na krstarenje Mediteranom u toku kojeg će posjetiti luke Ravena, Trst, Kaljari, Palamos (Španija) i Portoferaio.

Cilj ovog ljetnjeg krstarenja, kao završne faze prve godine školovanja podoficira Škole za podoficire u Tarantu, je upoznavanje, kako u otadžbini tako i u inostranstvu, sa pomorskom tradicijom Vojne mornarice.

1 KOMENTAR

  1. Lijep prijem u opštini, kako dolikuje, što reće šjor Miloš u jednom komentaru prije dva dana, za naše oslobodioce iz 1941.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]