Ponovni konkurs za sredstva NVO sektoru i novi za dodjelu malih grantova LGBT populaciji

0
Opština Kotor

Madalena Martinović

audio: Madalena Martinović

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor raspisuje ponovni konkurs za raspodjelu sredstava budžeta namijenjenih finansiranju nevladinih organizacija u opštini Kotor za 2016. godinu.

Nakon sprovedenog Konkursa objavljenog 14. marta, a shodno Odluci Predsjednika Opštine Kotor, neraspoređena sredstva u iznosu od 1.810 eura raspodijeliće se ponovnim konkursom za projekte iz oblasti: promovisanja ženskih ljudskih prava kroz kulturu, kreiranje mogućnosti mladima da sami stvaraju kulturne sadržaje (organizuju književne ili poetske večeri, pokrenu časopis, sami naprave scenarije i da sami budu autori/ke predstava, i sl.) sa akcentom na inovativni aspekt projekata.

Iz Opštine pozivaju nevladine organizacije sa sjedištem u opštini Kotor, registrovane do dana objavljivanja ovog konkursa, da se prijave na konkurs za raspodjelu sredstava budžeta namijenjenih finansiranju nevladinih organizacija u opštini Kotor za 2016. godinu, u roku od trideset dana od dana njegovog objavljivanja (28.09.2016.).

Prijavu na Konkurs mogu podnjeti i nevladine organizacije sa sjedištem van Kotora ukoliko se njihov projekat realizuje na području ove opštine, a imaju sporazum o partnerstvu sa NVO iz Kotora, saopštila je Skala radiju Madalena Martinović, savjetnica u Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti.

Takođe i NVO Juventas, QUEER  Montenegro i Institut za pravne studije raspisuju konkurs za dodjelu malih grantova nevladinim organizacijama u okviru projekta Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori.

Vrijednost ovog projketa je do 5000 eura, a cilj je smanjenje homofobije, trasfobije u opštoj zajednici.

Rok za dostavu prijedloga je 23. oktobar ove godine, podsjetila je Martinovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]