Ponovo izglasane izmjene tužilačkog zakona

0

Skupština je ponovo izlglasala Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu.

Glasao je 41 poslanik, svi su bili za.

Podsjetimo, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prethodno je vratio Skupštini na ponovno odlučivanje Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu.

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su 12. maja izmjene i dopune Zakona o Državnom tužilaštvu. Predstavnici vladajuće većine DF-a, Demokrata, Građanskog pokreta URA su, uprkos nepovoljnom mišljenju Venecijanske komisije, podržali izmjene ovog zakona. Za usvajanje izmjene i dopune Zakona o Državnom tužilaštvu glasali su svi poslanici vladajuće većine njih 41. Opozicija je tada bojkotovala glasanje.

Đukanović je odbio da potpiše taj akt i vratio ga Skupštini na ponovno odlučivanje. On je ocijenio da da je ovim zakonom ugrožen ustavno pravni sistem Crne Gore.

“Ustav predviđa podiljeni sistem vlasti, ali ne predviđa kontrolu nad sudskom vlasti, ruše se temeljni demokratski pricnipi ruši se partnerstvo sa EU”, rekao je ranije Đukanović.

Podsjetio je da je Venecijanska komisija u dva navrata jasno saopštila primjedbe na intenciju koju su nudila dva tužilačka zakona.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]