Poplave u Štoju: Situacija u Ulcinju stabilna

0
Foto: Mediabiro

Intenzivne padavine prethodnih dana prouzrokovale su podizanje nivoa rijeke Bojane, kao i rast nivoa vode u naseljima na područjima Štoja.

Međutim, kako je kazao načelnik službe zaštite i spasavanja Saubih Mehmeti, situacija je stabilna, i u ovom trenutku nema bojazni da može doći do pogoršanja situacije.

“Bitno je da istaknem da je situacija sa poplavom trenutno stabilna, iz razloga što nisu ispuštene velike količine vode iz akumulacionih jezera sa albanske strane. Te nekontrolisane vode bi značajno pogoršale situaciju“, rekao je Mehmeti, prenosi agencija Mediabiro.

On je naglasio da je Opština u svakodnevnom konatktu sa sa Štabom civilne zaštite u Skadru, prema čijim informacijama je trenutno sve pod kontrolom. U ovom trenutku, kako su iz Štaba kazali, nema bojazni da može doći do pogrošanja situacije.

Mehmeti je naveo i da su putem saopštenja za javnost obavijestili građane da budu obazrivi, kako  bi preduzeli sve preventivne mjere za sprječavanje posljedica od poplava.

„Mi smo u pripravnosti i u stalnom smo kontaktu i sa Službom zaštite i Koordinacionim timom za spašavanje. Očekujemo da se ova situacija prevaziđe sa što manje posljedica. U odnosu na juče nema promjena, pogranična sela Fraskanjel, Lisna, Bori za sada su sigurna”, poručio je on.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].