Popravke oštećenih objekata usljed plimnih talasa uvršten u Plan hitnih sanacija

1
ovako je bilo u Petrovcu

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore kroz svoje nadležnosti ima obavezu da sanira objekte obalne infrastrustrukture u zoni morskog dobra, do čijeg je oštećenja došlo usljed velikih plimnih talasa i nevremena proteklog vikenda.

Takve popravke oštećenja biće uvrštene u Plan hitnih sanacija Javnog preduzeća.

Služba kontrole morskog dobra je evidentirala veća oštećena u opštinama Bar, Budva i Herceg Novi, a uglavnom se odnose na obrušavanje betonskih kupališta, zaštitnih zidova, ograda i djelova šetališnih staza uz more.

Lokalna komunalna preduzeća, u skladu sa Zakonom po kojima se za održavanje komunalnog reda u zoni morskog dobra direktno opštinama transferiše 50% prihoda od zakupa morskog dobra (oko 3,5 miliona na godišnjem nivou), dužna su da izvrše sveobuhavtno održavanje čistoće i komunalnog reda u zoni morskog dobra,sezonsko i vansezonsko čišćenje i održavanje kupališta, koja nijesu ustupljena na korišćenje, održavanje i rekonstrukciju javne rasvjete, zelenila, uređivanje i održavanje parkova, održavanje i regulisanje bujičnih tokova u zoni morskog dobra, hitne sanacije obale i obalne infrastrukture (ograde, mostovi, obalni zidovi, staze), saopštili su iz Morskog dobra.

Zakupci lokacija u zoni morskog dobra na kojima postavljaju privremne objekte, dužni su da u skladu za Ugovorom o zakupu morskog dobra, brinu o svojim objektima i iste održavaju zajedno sa pratećim sadržajima i opremom i u zimskom periodu.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].