Poruka vlastima da Kotoru vrate mir

4
sa protestnog skupa

U Kotoru sunčan dan.

Skazaljke na starom gradskom satu na pet do 12.

Cvijeće i desetominutna tišina građana, među kojima lokalni političari, gotovo cjelokupna vladajuća struktura, ali i predstavnici opozicije i odbornici lokanog parlamneta.

Da se na, kako je bilo najavljeno skupu tišine, bez riječi poruči “hoćemo mir u Kotoru”, ipak se čula riječ.

U ime organizatora protesnog skupa pod nazivom “Pravo na miran i siguran život u Kotoru” , Živko Jevtović je kazao da mir i tišina kojima smo svi pristupili moraju biti glasniji od svega što Kotorani preživljavaju i doživlajvaju.

Iako je bilo rečeno da neće biti priče, ipak je gradonačelnik Kotora sa nama, rekao je Jeftović i pozvao Vladimira Jokića da se obrati skupu.

Jokić se zahvalio organizatorima što su postali savjest grada i što su danas oni odlučili da govore u ime Kotora. Jača poruka od deset minuta tišine koja je prethodila svemu ovome iz ovog grada ne može da se pošalje.

Mi danas ne šaljemo apel niti protestvujemo već zahtijevamo i apelujemo da se zaustavi kovitlac ludila u koji se zatekao ovaj grad, rekao je Jokić uz apel da se zaustavi nasilje, zločini i sijanje smrti i da se  Kotoru vrati mir.

Danas nijesmo ovdje da bi samo skrenuli pažnju na sve one koji su ubijeni, već smo ovdje da cjelokupnu Crnu Goru pozovemo za život onih koji su ostali da žive u ovom gradu.

Loklana uprava će raditi ono što je do nje, poboljšati rasvjetu,  u saradnji sa MUP-om obezbijediti video nadzor gradu i povećati  broj pripadnika policije.

Jokić je podsjetio građane, okupljene ispred stuba srama na glavnom gradskom trgu, na današnji zaključak lokalnog parlamenta sa namjerom da se uskoro zakaže sjednica SO Kotor na kojoj će biti pozvani ministar unutrašnjih poslova, direktor policije i director Agencije za nacionalnu bezbijednost, kako bi pojasnili što se preduzima da Kotor ponovo bude miran grad.

Ljupka Kovačević, aktivistkinja NVO “Anima” iz Kotora je kazala da ne stoji iza toga da se grad militaruzuje i da na svakog građanina Kotora bude po jedan policajac.

Ona je zahvalila gradonačelniku na prisustvu i zamolila ga da uradi sve da se u Kotoru mirno živi.

U protivnom, “ukoliko Kotor ne bude onakav kakvim ga žele njegovi građani, izaći ćemo i biti protiv Vas na sledećem skupu”, poručila je Kovačević.

4 KOMENTARI

 1. Dobro jutro Kotoru osakaćenom i destreganom, dobro jutro Skali.
  Narode kratkog pamćenja, kome šaljete poruke? Lokalnoj ili državnoj vlasti?
  Fric je ubijen prije skoro 8 godina !
  Pitajte mame i tate, đedove i babe ako su vam živi, pitajte sebe ako imate oko 50 godina, što ste urlali zadnje decenije prošlog vijeka i koga ste rušili !!!! Bilo je loše? Ovo sad je lijepo. Tražili ste, pa gledajte !
  Nego moraju gledati i oni koji su bili kontra vaših bezglavih pohoda, ali su bili manjina, pa ste ih poklopili.

 2. Kao obicni gradjanin kotora koga ne zanimaju mnogo bilo kakva desavanja u kotoru kad bih ostavio komentar koji bi bio na mjestu mislim da bi mene dosli da hapse umjesto krimosa pa cu se suzdrzati….

 3. Kako Jokić održa govor. Sramota da koristi ovakav skup da bi poništio ljucke vrijednosti. Ovo je sve namješteno i dogovoreno. Frizer organizator malo morgen. E jadni Kotore što si dočekao.

 4. Dragi piplići,ličite mi na one(obadale..?!) iz skraja 80 godina pasanog vijeka-koji su slično vama-na istoj Pjaci (u većem broju)-isporučivali na razne adrese-“višeslojne zahtjeve za demokratizaciju-prosvjećivanje-..-širokih narodnih masa-“gladnih-žednih-željnih”-svega ovoga što danas imate i uživate u punom kapacitetu-izobilju (TRBUH MJERA?).. -za “spas srpstva i kosova”-i u kasnijoj fazi pretvorne u “šajkače i šanžere”..? Ipak dobro je kad se narod- “budi..se istok i zapad-budi se šever i jug”-a rabotu i glad niko i ne pominje-jer to je danas”uvreda-za svakog crnogorskog Jevropevca”-kojem su obećali Jevropu do Tokija i Londona…?

  U to ime vam predlažem da se nanovo “saberete i okupite” ispred restorana društvene ishrane:.. u Lipcima-Eksportbilju-Jadranu-Jugopetrolju-ispred Centra za audiciju-fantastike, đe je nekad bio “Centar-narodna kužina”-naše malecke današnje domovine-okle se Kotor gradio,a Crna Gora ranila i razvijala.. i uz njega pošetite Fjord..da se okrijepite sa Kotoskim krempitama i pišingerima-pa otole na Livade Lipovca-pa dalje krenite pored Kašuna Obnove-“Andrije Paltašića” koji bi danas imao najviše rabote-štampajući osmrtnice-pa polako i u mihohodu-glavu dolje…pored grackog simitorija-drito kroz “TUNEL JEVTINOĆE-kotorske OBNOVE”..da vidite-kako su vam obršili IDEALI-pusti snovi.. u Jugoslovenskoj privrednom čudu-zoni u Grblju i sa,obaveznom posjetom -kokoškama u Mrčevom polju..đe Budvanske kolo-vođe igraju..”crnogosku sambu”…?..Mi znamo kako..vratiti Kotor-Duklji..ka što su Pipere -vratili matici zemlji..?

  I na ultimu-dragi moji piplići-ne slušajte mene -poslušajte sebe-vaše tiJelo i vaše oči-koje ištu spas i kraj beznađu-koje se ne riješava u Kotoru-nego Pod Goricom-u ulicu bekica i čergaša..u kojoj abitavaju “vaši idoli”-nekadašnji GOLOGUZOVIĆI-danas “VAGONAŠI-VAGANAŠI”..koji su svoju imovinu-tekovinu odnijeli u krpu na toljagu-preo ramena(1989…)-na privremeni boravak u ulicu bekica?! A kad se danas-šutra… budu vraćali (zavičaju..?) -kojeg su u “CRNO ZAVILI”-imaće problema- sa “ZARAĐENIM”,jer bi im Transportna Auto Pokojnja “BOJANA”-Cetinje sa svojim “voznim parkom” bila mala u prevozu ZARAĐENOG sa GRBAČA prevarnih GLASAČA..? Danas žrtve-“GLINENI GOLUBOVI”…?

  iPAK KOKOŠKAMA JE MJESTO-U KOKOŠARNIKE..A NE NA PJACE I PJACETE STAROGA GRADA..?!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.