Poruke ljubavi i mira djece Kotora i kineskog Xi’ana

1

Bobana Golović

Interaktivna radionica djece iz Kotora i pobratimskog grada iz Xi’ana održana je danas u saradnji sa obrazovnim centrom “Ineska” iz Kotora, koji zastupa program Suan Pan mentalne aritmetike.

Ova drevna matematička disciplina vuče korijene iz Kine.

Susret naše, i djece iz Kine koja su u posjeti Kotoru u okviru Festivala pozorišta za djecu, bio je veoma zanimljiv sa ciljem razmjene iskustava vezanih  za kinesku metodu brzog računanja, ali i kaligrafsko pismo koje su mališani iz Kine nesebično pokazivali malim Kotoranima.

Posebna zanimljivost bile su poruke ljubavi i mira koje su djeca razmjenjivala ovim pismom, a takođe su djeca iz Kine kotorskoj djeci poklonila radionicu rada sa papirom, kazala je za Skala radio Bobana Golović Kažić, direktorka Obrazovnog centra “Ineska”.

Ovakvih susreta treba biti više, jer oni obogaćuju djecu, posebno kada jedni od drugih uče i razmjenjuju kulturne i tradicionalne vrijednosti svojih naroda.

Djeca iz Kine izrazila su oduševljenje Kotorom, njegovim kulturno istorijskim znamenjem, ali i domaćinskim prijemom i djecom drevnog grada, kazala je Golović Kažić.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].