Posađeno 17 novih palmi u Risnu i tri u Perastu

4
nove palme u Risnu

„Uklanjanje oboljelih palmi na šetalištu i užem urbanom jezgru u Risnu je bio izuzetno kompleksan posao”, kazao je polovinom septembra prvi čovjek grada Željko Aprcović i obećao nove sadnice u najkraćem mogućem roku.

Ovo je definitivno, ali samo na kratko, promijenilo izgled risanskog šetališta, zbog čega su, naročito oni stariji sugrađani, bili posebno razočarani.

Naime, danas je u Risnu zasađeno novih 17 palmi Washingtonia robusta, koje su otporne na surlaša. Visina palmi je sedam metara (pet metara stablo i dva metra krošnja).

Nadležni nijesu zaboravili ni Perast, gdje su zasađene tri nove palme.

4 KOMENTARI

 1. Bilo bi poželjno i da objavite informaciju koje preduzeće ih je uvezlo i koliko nas je to koštalo pa ću vam se opet javiti sa komentarom.

 2. Lijepo uradjeno. Washingtonie trpe i temperature – 20 Celziusa imune na surlasa pa je to dugorocno rijeseno. Ne moraju biti samo aleje palmi u Risnu , moze i kombinovano zelenilo.
  Nova opasnost se pojavila za zelenilo tzv. stitasta vas i treba stalno prskati insekticide da bi se zelenilo sacuvalo. Ne znam sta ce po tom pitanju preduzeti JP komunalno Kotor. Bilo bi dobro da nas o tome obavijeste.
  Drugi problem Risna su fasade. Predsjednik opstine kao pravnik bi morao znati da je devastacija prostora kaznjiva pa da vlasnike Teute i Narodnog doma pod prijetnjom kazne prisili da objekte bar izvana upristoje.
  Treci problem su komunalni redari. Dok je bila stanica milicije u Risnu mjesto je bilo uredno. Moglo bi opet da bude uredno ako komunalna policija bude regulisala parking automobila.
  MZ Risan nema mehanizme uvodjenja komunalnog reda u Risnu.

  • Ti bi Veljko sve odjednom. Dobili ste palme i to vam je dosta za narednih 10godina.Od koga je, mnogo je. Iako su to Risnjani platili i preplatili.Da su te palme bile posadjene ranije mozda Milo ne bi, za Novu Godinu, isao u Majami. Dosao bi u Risan i uzivao u pogledu na washingtonie, ovako se morao muciti da leti 10sati do tamo. Trebao je i Brunu povesti sa sobom.Da nije nje bilo palme bi bile u Risan vec poodavno. Ovako mu je namjestila da se mora patit i cinjet toliki put.

 3. Đe ste sad demokrate? Sve što je obećano, sve je završeno. Dvadeset palmi je posađeno, a vi za dvije godine posadiste samo jedan semafor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]