Posjeta CDRP-a OŠ “Nikola Đurković” u Radanovićima

0
posjeta OŠ “Nikola Đurković” u Radanovićima

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) na početku nove školske godine obišli su JU OŠ “Nikola Đurković” u Radanovićima, u kotorskoj opštini, u jednoj od mnogobrojnih aktivnosti u borbi protiv pušenja djece i mladih.

Ovakve posjete spadaju u stalnu aktivnost CDPR-a u borbi protiv konzumiranja duvanskih proizvoda u okviru koje posjećujumo osnovne i srednje škole po Crnoj Gori.

Prilikom posjete razmijenjena su mišljenja sa Zoranom Milićevićem, direktorom škole, učenicima i nastavnim osobljem, o problemima koje izaziva konzumiranje duvanskih proizvoda i koliko štetno i nepovoljno utiče na mladi organizam, pogotovo u toj fazi razvoja ličnosti.

posjeta OŠ “Nikola Đurković”

Prilikom posjete uručena je i “mala” donacija za svakog učenika starijih razreda škole, koji su dobili po knjigu za lektiru.

Namjera je da sa đaci što više obavezuju i da slobodno vrijeme provode uz knjigu koja odgovara njihovom uzrastu.

Ovo je i način da se svi zajedno podsjete da pušenje i njegove negativne posljedice prvenstveno utiču na razvoj raznih vrsta kancera, osobito raka pluća.

Uticaj pušenja je veliki i štetan na oboljenja srca i krvnih sudova, pa stoga iz CDPR-a apeluju da se sa pušenjem ne počinje, a ukoliko ste pušač da ostavite pušenje ili bar pokušate u skorije vrijeme da se odviknete od konzumiranja duvanskih proizvoda, kako bi sačuvali ono najvažnije, a to je ZDRAVLJE.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].