Posjeta učenika Gimnazije Vatrogasnoj jedinici Kotor

1
posjeta kotorskim vatrogascima

Šta treba smatrati etikom i koliko je u suštini ova riječ danas zaboravljena?

Njenu definiciju možemo pronaći u brojnim knjigama, časopisima, na nternetu.

Često pominjemo riječi poput dobra, zla, morala i pravde.

Uče nas, od malena, kako da ljudske vrijednosti prepoznamo i cijenimo.

Međutim značaj i snagu vrline treba čuvati u srcu i osjećati potrebu da je prikažemo na djelu.

U okviru izborne nastave iz etike, naša grupa od 29 učenika,zajedno sa profesoricom Ksenijom Muk, došla je na ideju da na jednom od časova posjetimo vatrogasce u našem gradu koji od nedavno čine Službu zaštite .

Time je obim ovog veoma humanog, odgovornog i rizičnog posla dodatno uvećan.

Ovi dobri, plemeniti i hrabri ljudi, tu su da nam pruže pomoć onda kada nam je najpotrebnija, čime i svoj život mogu dovesti u opasnost. Približavajući se njihovoj stanici, bili smo pomalo uzbuđeni i u nedomumici, na koji način će odreagovati i da li će ih zbuniti naš iznenadni dolazak.

Međutim, tu malu, ali pozitivnu tremu, ubrzo smo zaboravili jer naš drug Savo Miljanović održao uvodni govor čime je vatrogascima prenio naše neizmjerno poštovanje i zahvalnost.

Komandir vatrogasne stanice Maksim Mandić nam se zahvalio i nakratko nas uveo u dio svoje svakodnevice, ali i upoznao sa opasnostima na koje nailazi.

Ovo predivno iskustvo učinilo je da osjetimo zadovoljstvo koje nam pruža malo,ali humano djelo i poslužilo je kao podstrek za budućnost u kojoj ćemo gajiti zahvalnost prema dobrim ljudima.

Andriana Šaranovic, Ivana Milojko

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].