Posljednja sjednica NKT-a: Hrapović donio rješenje o prestanku rada NKT-a

1

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je u proteklih devet mjeseci pravovremenim epidemiološkim mjerama i odgovornim pristupom uspjelo u najvećoj mjeri da sačuva živote i zdravlje građana, njihovu bezbjednost i javni red i mir, održi i osnaži zdravstveni sistem, organizuje besplatan povratak crnogorskih građana iz inostranstva i odlazak stranaca iz Crne Gore, obezbijedi i distribuira dodatnu neophodnu medicinsku opremu, organizuje novčane i robne donacije, koordinira budžetsku pomoć građanima i privredi u prevazilaženju posljedica pandemije te pravovremeno i neselektivno informiše javnost o svim aspektima pandemije novog koronavirusa u Crnoj Gori, ocijenio je NKT na jučerašnjoj, posljednjoj sjednici tog tijela.

Kako su saopštili iz Vlade, zdravstveni sistem Crne Gore je sve vrijeme pandemije pokazivao i u ovom trenutku pokazuje sposobnost, održivost i visoki nivo profesionalnosti zdravstvenih radnika, na čemu Crnoj Gori mogu pozavidjeti daleko razvijenije i bogatije države.

“Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti održalo je 81 sjednicu, dalo na predlog Instituta za javno zdravlje saglasnost na 136 naredbi Ministarstva zdravlja. Pomoć privredi i građanima za prevazilaženje posljedica pandemije premašila je 50 miliona eura. U Crnu Goru su se aktivnostima nadležnoh operativnih štabova vratile hiljade naših građana, uz istovremeno organizovani odlazak stotina stranaca iz naše zemlje”, sumiraju u Vladi.

Dodaju da je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti obezbijedilo 280 respiratora koji su dostupni.

“Popunjenost COVID bolničkih kapaciteta u ovom trenutku je ispod 60 odsto”, navode u Vladi.

Ističu da je na račun Nacionalnog koordinacionog tijela uplaćeno 8.153.890,12 eura i 75.971,72 dolara donacija, a potrošeno je 3.069.269,13 eura, pri čemu su svi detaljni izvještaji o prihodima i rashodima dostupni javnosti.

“Preostala sredstva od 5.084.620,99 eura i 75.971,72 dolara namijenjena su izgradnji Klinike za infektivne bolesti”, pojašnjavaju.

Putem kontakt adrese elektronske pošte [email protected] NKT je razmijenio više od 7.000 poruka sa građanima i pravnim subjektima u Crnoj Gori i inostranstvu, a sve informacije o radu NKT i o pandemiji koronavirusa u Crnoj Gori dostupne su javnosti na specijalizovanom internet sajtu na adresi www.coronainfo.me.

“Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti se zahvaljuje svim donatorima na iskazanoj društvenoj odgovornosti. NKT zahvaljuje zdravstvenim radnicima i zaposlenima u sistemu zdravstva, pripadnicima službi bezbjednosti i svim članovima operativnih štabova na požrtvovanju i odgovornom radu”, zaključuju u Vladi.

U skladu sa činjenicom da ministru zdravlja izborom nove Vlade prestaje mandat ministar Kenan Hrapović donio je danas rješenje o prestanku rada Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

1 KOMENTAR

  1. Hvala za sve!
    Čekamo vas ponovo da nam pomognete i da vam verujemo ali i da vas više slušamo.
    Do tada idmorite neka Boriničić srbuje i crkvuje!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]