Postavlja se krovna konstrukcija na sportskoj dvorani u Škaljarima

8
počela krovna konstrukcija

Ing Radoman Pavličević

ing. Radoman Pavličević

Nastavak radova na sportskoj dvorani u Škaljarima, nakon zastoja zbog problema sa čeličnom krovnom konstrukcijom, teku predviđenom dinamikom.

Problemi zbog kojih se kasnilo sa planiranim nastavkom radova zbog grešaka u dijelu čelične konstrukcije koja je kompletno morala da se demontira, su konačno otklonjeni, kazao je za Skala radio inženjer Radoman Pavličević, izvršni direktor firme “Erlang”.

On je saopštio da su danas montirana tri glavna nosača krovne konstrukcije, a preostala dva biće postavljena u toku sjutrašnjeg dana.

“Radi se o glavnom, primarnom dijelu čelične konstrukcije, sa međusobnim povezivanjem, spajanjem sa sekundarnom konstrukcijom i formiranjem krovne površine. Taj dio posla trebao bi da se završi do kraja mjeseca”, naveo je on.

Pavličević je potvrdio da će kompletna čelična konstrukcija, koja je teška preko 100 tona biti završena do kraja aprila.

Dok se čekala čelična konstrukcija, u objektu je urađeno oko 70% razvoda slabe i jake struje.

Istovremeno je urađeno i 90% razvoda kanalizacione i vodovodne instalacije.

“Juče su počeli radovi na izradi splinker sistema za automatsko gašenje požara. To su sve preduslovi da bi već krajem aprila mogli početi radovi na malterisanju zidnih površina”, kaže Pavlićević.

Pokrivanja krova će početi krajem aprila.

Radi se o zahtjevnom poslu koji će trajati sigurno mjesec dana.

Paralelno sa tim radovima počinju i radovi na fasadi objekta.

Tokom maja će biti završen dobar dio krovanih ravni i fasade.

Što se finansiranja tiče, Pavlićević kaže da izvođač radova, Konzorcijum na čelu sa firmom “Erlang“ nije do sada fakturisao ni jedan cent investitoru.

To će se uraditi kada se postavi čelična konstrukcija.

Pavličević očekuje da tu neće biti problema, naglašavajući da je Konzorcijum sam isfinansirao radove koje je do sada obavio, a koji se odnose na instalacije.

To će, siguran je on, biti regulisano finansijski krajem aprila, shodno potpisanom ugovoru.

Predviđeno je da kompletni radovi na sportskoj dvorani budu završeni u junu 2016. godine, ali je izvjesno da će biti prekoračeni par mjeseci, zbog neodgovarajuće krovne konstrukcije koja je morala biti zamijenjena, što nije greška izvođača radova.

Podsjećamo, sportska hala u Škalajrima gradi se od 2010. godine.

Prvobitno je bilo planirano da se završi do sredine 2011. godine, ali je firma koja je izabrana na tenderu, cetinjska “Lipa” otišla u stečaj.

Potom se bespotrebno čekalo oko raspisivanja novog tendera, nadmudrivanja i nadgornjavanja, gdje se investitor JU Resursni centar Kotor, pokazao kao nedorastao partner u ovom složenom i odgovornom poslu.

8 KOMENTARI

 1. Bice ovo prelijep buvljak a more bit i pjaca natkrivena pa da malo prkisnjava i toci preko zime ka su velike kise u Kotor …more cak i da se peroni premeste pa tun cekat avtobuse za koje kudj…pa rcat na avtobusku na avtobus…ili ljetnjo kino… a more i riblja pjaca jer ribe u zaljev nema no u one kafeze dje je riba krmivo produkt…
  a more i palata pravde kotorske…

 2. Da (ne)pasa Maja Marija u poslanike-nebi se ni ovaj krov postavio? Dunkve-ode kočničarica-koja nije dala ni da se diha-a kamo li laže-podmeće-razvrće-prevrću laži u istinu-i eve ti ga druže krov nada lažnim nadama s’nečosvijem “Erlangom”-kojem fali ono osprijeda”may darling”-tu tu papa… pa…

  • Nemote samo da se ne naselu rode na njega iz Vojvodine pa da se vracaju svake godine iz Afrike preko ljeta i da sviju gnjezdo na ovaj Skadar od Bojane…

 3. U Vašem tekstu “Postavlja se krovna konstrukcija na sportskoj dvorani u Škaljarima” objavljenom dana 22.04.2015. godine, između ostalog, navodite
  “Predviđeno je da kompletni radovi na sportskoj dvorani budu završeni u junu 2016. godine, ali je izvjesno da će biti prekoračeni par mjeseci, zbog neodgovarajuće krovne konstrukcije koja je morala biti zamijenjena, što nije greška izvođača radova”.
  Konzorcijum koji predvodi Firma “Erlang” izabrana je za najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na izgradnji sportske dvorane. Svoju ponudu koja je ocjenjena kao najpovoljnija, konzorcijum je bazirao na osnovu revidovanog glavnog projekta kojim je, između ostalog, predviđena ugradnja krovne konstrukcije sa svim pripadajućim elementima.
  Ako navodite da će biti prekoračenja par mjeseci zbog neodgovarajuće krovne konstrukcije koja je morala biti zamjenjena, postavlja se pitanje ko je uradio tu krovnu konstrukciju koja je morala biti zamjenjena jer je nju trebao izraditi sadašnji izvođač radova na izgradnji sportske dvorane u skladu sa cjenom svoje ponude i samim tim ugovornom cijenom.
  Za svaki eventualni propust po ovom osnovu ne može se kriviti bilo koji drugi učesnik pa samim tim ni investitor, već isključivo izvođač radova i samo se postavlja pitanje da li će mu po tom osnovu biti zaračunati penali za kašnjenje u skladu sa ugovorom.
  Postavlja se i drugo pitanje, da li je izvođač radova koristio ranije postavljenu čeličnu krovnu konstrukciju koja se iz ovih ili onih razloga obrušila, da bi po tom osnovu izbjegao svoju ugovornu obavezu izrade i montaže nove krovne konstrukcije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]