Postizborne analize i moguće koalicije u Kotoru

13
Kotor

postizborne analize i moguće koalicije u Kotoru

audio: izjave

Predsjednik opštine Kotor i drugi na listi DPS-a Kotor dr Aleksandar Stjepčević je u izjavi za Skala radio kazao da treba sačekati zvanične rezultate lokalnih izbora i nakon određenog vremena analizirati izbore, kao i buduća politička promišljanja.

Prema preliminarnim rezultatima sa nedjeljnih lokalnih izbora, DPS u Kotoru je osvojio 12 ili 13 mandata, a za formiranje vlasti u Kotoru potrebno je 17 odbornika.

Ukoliko bude nedostajao jedan mandat DPS-u za formiranje vlasti, budući da očekuju podršku dosadašnjih koalicionih partnera HGI-a i Liberala, kao i novog mogućeg partnera SD-a, Demokratska partija socijalista će uz ponovnu analizu vidjeti što će i kako dalje, kazao je Stjepčević.

Po riječima Dragice Perović iz Demokratkog fronta preliminarni rezultati pokazuju da je došlo do prekompozicije političke scene u Kotoru i definitivno opozicione snage imaju šanse da formiraju vlast.

Potrebno je sjesti za sto i trijezne glave razmisliti i donijeti kvalitetne odluke, poručila je ona u izjavi za Skala radio.

DF se vidi u koaliciji prije svega sa Demokratama, SNP-om, SDP-om i URA-om, što zajedno čini 17 odbornika, to jest potrebnu većinu za formiranje vlasti u Kotoru, kazala je Perovićeva.

Ona je dodala da su svi ostali dobro došli, ali su to u ovom trenutku teoretske šanse.

Marija Vučinović, predsjednica HGI se zahvalila svim glasačima koji su doprinijeli tome da HGI osvoji mandat na državnom i lokalnom nivou u Kotoru i time dali šansu da i u narednom periodu ova partija ima svog parlamentarnog zastupnika.

Što se tiče državnog nivoa, Vučinovićeva je već sinoć imala razgovore sa predsjednicima Bošnjačke stranke i Force.

“Manjine će i dalje zadržati kurs sa platforme koju su napravili u prošlim izborima. Sigurno je da ćemo biti sa onim partijama koje državu CG vode putem evropskih i evroatlantskih integracija”, kazala je Vučinovićeva.

Andrija Pura Popović, predsjednik LP nije zadovoljan rezultatom loklanih izbora u Kotoru, bez obzira što je bilo 50% više izbornih lista nego na prošlim izborima prije 4 godine.

Liberali su izgubili jedan mandat na ovim izborima, volja građana se mora ispoštovati i on je čestitao, posebno Demokratama, Uri i SD-u koji su prvi put u izbornoj utakmici, a ostvarili su odlične rezulate.

Na državnom nivou ubjedljiva pobjeda DPS na čijoj su listi i predstavnici LP i to je pobjeda proevrospke CG, kazao je Popović.

On vjeruje da će se uskoro formirati vlast od državotvorni, građanskih i manjinskih partija i sada je potpuno jasno da ništa više ne može zasutaviti CG na evroatlantskom putu.

Vladimir Jokić, nosilac liste Demokratska Crna Gora – mr Aleksa Bečić u Kotoru je ne skrivajući zadovoljstvo sa osvojenih 9 mandata na parlamentarnim i 5 na lokalnim izborima u Kotoru za Skala radio kazao da će dalje ova partija djelovati u onom pravcu u kojem su i obećali i da će razgovarati sa svima iz opozicije.

Treba uraditi program koji će povući Kotor naprijed, postoje dobri signali sa svih strana, i po mišljenju Jokića moguće je formiranje vlasti u Kotoru bez DPS-a.

Što se tiče državnog nivoa moraju se sačekati konačni rezultati, kazao je Jokić, koji je do tada suzdržan u procjenama i komentarima.

13 KOMENTARI

 1. Dosta je bilo.Idite na odmor,posto nista niste uradili za svoj grad,i naravno sad ste kaznjeni.Dolaze mladi i pametni,sto su pokazali ovi izbori.Oni ce imati sansu,da dokazu,koliko vole svoj grad,za razliku od vas,koji ste sve porusili i bili pioni..

 2. Pregovaraju sadašnji kapo od partije sa bivšim đornalistom,sivom eminencijom za lokalnu upotrebu oko moguće koalicije sa nekim iz njihovoga zajedničkoga tabora akao tobož opozicije. Provaljeni odavno.

 3. “Bogu slava, Bogu hvala
  zatrpan je izvor zala…” (J.J.Zmaj)

  Bogu hvala, oduvaše ono zastiđe Crne Gore,
  onog Trojan horse, koji je i kreiran za jednokratnu
  upotrebu. Ustvari, oduv’o je samog sebe.
  Vlastiti interes je podredio državi i strančici
  kojoj je pripadao. Digao je tri tovara šuške,
  a “za ideale ginu budale”…
  Odlaze u neslavnu prošlost kao ružna politička epizoda CG,
  koju će pučanstvo ubrzo zaboraviti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]