Pothodnik kod Lučke kapetanije i trafo stanica na Prčanju

1
turisti u Kotoru

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Na osnovu skupštinskih odluka, na javnoj raspravi do 29. maja su Nacrti odluka o utvrđivanju lokacije za izgradnju pothodnika – podzemnog pješačkog prolaza ispod magistrale pored gradskih bedema i Lučke kapetanije i  lokacije za izgradnju trafostanice na Prčanju.

Podzemni pješački prijelaz je neophodan za regulisanje pješačke komunikacije i rasterećenje saobraćaja na ovom dijelu na kome se gotovo dnevno parališe saobraćaj u Kotoru.

Poseban kolaps je kada tuisti masovno silaze sa kruzera i prelaze ulicu do starog grada.

Uprava za zaštitu kulturnih dobara je sa konzervatorskog aspekta dala pozitivno mišljenje za izgradnju pothodnika, a Direkcija za saobraćaj  i resorno Ministarstvo je dalo saobraćajne uslove, to jest parametre koje je potrebno ispoštovati prilikom projketovanja pothodnika.

Ovo je za Skala radio saopštila Slavica Vojinović, sekretarka Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje.

Takođe je na inicijativu Elektrodistribucije Kotor, Skupština donijela Nacrt  Odluke o utvrđivanju lokacije za izgradnju trafo stanice Prčanj II – Karmen.

Cilj ovog projketa je kvalitetno napajanje strujom dijela Prčanja.

Za sprovođenje obije odluke zaduženi su Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora i opštinski Sekretarijat za urbanizam.

Centralna javna rasprava će se održati 29. maja u 11 sati u palati Bizanti za lokaciju pothodnik, a za trafo stanicu istog dana u 13 sati.

U toku javne rasprave, građani, pravna lica i drugi zainteresovani korisnici prostora mogu izvršiti uvid u dokumentaciju u prostorijama Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje Opštine Kotor radnim danima od 8 do 11 sati.

Takođe u pisanoj formi svoje primjedbe i sugestije mogu dostaviti ovom Sekretarijatu preko Građanskog biroa, podsjetila je Vojinovićeva.

1 KOMENTAR

  1. Raduje me da se o problemu prelaza magistrale pocelo pensat. Samo da ne zaborave napravit santine i jake pumpe da kad pasabrod pusti mugu pumpat vaka vodu. Mislim da ce to vise biti tumbin nego prolaz. Ma nemote mislit da sam ja ombrozan, e ne, samo tako pensam.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].