Potpisan Memorandum o razumijevanju na vodoizvorištu Bolje Sestre

0
Goran Jevrić i Veselin Vukotić

U prostorijama JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” (Regionalni vodovod), na vodoizvorištu Bolje Sestre danas su rektor Univerziteta Donja Gorica prof. dr Veselin Vukotić i direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić, potpisali Memorandum o razumijevanju u obrazovnoj saradnji.

Rektor Univerziteta Donja Gorica prof. dr Veselin Vukotić je izrazio veliko zadovoljstvo što je imao priliku da sa saradnicima obiđe izvorište Bolje sestre i istoimeno postrojenje za proizvodnju vode, ističući da je značaj ovog sistema i kompanije nemjerljiv.

Naglasio je da je voda veliki resurs kojeg nijesmo dovoljno svjesni, a da je Regionalni vodovod jedno od boljih preduzeća koje je imao priliku da posjeti.

Saradnja između Univerziteta Donja Gorica i Regionalnog vodovoda je značajna sa više aspekata, a posebno će se realizovati u smislu korišćenja kapaciteta regionalnog vodovoda, zajedničkog rada na projektima razvoja i pripreme dokumentacije za apliciranje kod EU fondova i sl.

Regionalni vodovod je kompanija koja mijenja Crnu Goru, a ovo je svakako početak dobre saradnje između obrazovnog sistema i privrede. Ubijeđen sam da Regionalni vodovod raspolaže kadrovskim kapacitetima koji, uz saradnju sa naučnom zajednicom, sigurno mogu realizovati veoma ozbiljnu razvojnu viziju sa kojom sam danas imao priliku da se upoznam“, istakao je prof. dr Vukotić.

Regionalni vodovod već sedam godina odgovorno i uspješno upravlja sistemom za regionalno vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja koji predstavlja najveći investicioni zahvat Vlade Crne Gore od obnove nezavisnosti 2006. godine.

Kao što je slučaj sa svim velikim projektima, bio je potreban određeni vremenski period, ali i stručnost i posvećenost, kako bi funkcionisanje sistema i preduzeća, bilo dovedeno na današnji nivo.

O ovome najbolje svjedoče poslovni rezultati ovog JP koji su iz godine u godinu sve bolji i koji omogućavaju da se ovo JP posveti realizaciji pažljivo koncipiranih razvojnih projekata.

Svjesni činjenice i potrebe da kadrovsku bazu kompanije treba unaprjeđivati ako se želi biti posvećen razvojnim projektima, mladim ljudima u tom pravcu treba omogućiti da stiču stručna znanja u sistemima koji su, kako sa tehničkog, tako i sa institucionalnog i finansijskog aspekta, složeni poput regionalnog vodovodnog sistema. Zbog posvećenosti takvom sistemu vrijednosti, Regionalni vodovod je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju u obrazovnoj saradnji sa naučnom institucijom UDG prihvatio kao važnu podršku razvoju preduzeća.

Ovom prilikom direktor JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, Goran Jevrić, kazao je sljedeće:

“Regionalni vodovod je dominantno opredjeljen za realizaciju razvojnih projekata, pa današnje potpisivanje Sporazuma sa Rektorom Univerziteta Donja Gorica, prof. dr Veselinom Vukotićem predstavlja dodatni podstrek da Regionalni vodovod počne da realizuje važne razvojne projekte kroz zajednički rad na kreiranju mladih kadrova koji će nastavljati svoje karijere u vodovodnom sektoru Crne Gore. Nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji sa Univerzitetom Crne Gore prošle godine, a prije toga i sa Crnogorskom akademijom nauka i umjetnosti, Regionalni vodovod je institucionalno zaokružio saradnju sa krovnim naučno-obrazovnim institucijama u Crnoj Gori i sada sa mnogo vise podstreka možemo biti posvećeni realizaciji vizije daljeg razvoja i unaprjeđenja vodovodnog sektora na Crnogorskom primorju“.

Na ovaj način, iskoristiće se najvrjedniji resursi kojima ova država raspolaže, a to su mladi ljudi koji će u budućnosti na kvalitetan način upravljati složenim privrednim sistemima i državom i kontinuirano doprinositi daljem ekonomskom i društvenom razvoju Crne Gore.

Regionalni vodovod će, kao društveno odgovorno preduzeće, i u budućnosti nastaviti da podržava slične inicijative, te koristimo priliku da pozovemo i druge privredne subjekte u Crnoj Gori, bez obzira da li su u državnom ili privatnom vlasništvu, da dodatno podrže ovakve aktivnosti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]