Potpisan ugovor o saradnji Regionalnog vodovoda i Mašinskog fakulteta

0
Igor Vušanović i Goran Jevrić

Dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Igor Vušanović i direktor JP ,,Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Goran Jevrić potpisali su ugovor o pružanju konsultantskih usluga Centra za kvalitet Mašinskog fakulteta za implementaciju sistema za upravljanje zaštitom životne sredine u redovno poslovanje JP ,,Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“. Ovo je još jedna u nizu aktivnosti kojima se uspješno realizuje Memorandum o saradnji koji je potpisan između Univerziteta Crne Gore i Regionalnog vodovoda 2016. godine.

U Regionalnom vodovodu je prepoznata važnost primjene sistema kvaliteta prilikom obavljanja redovnih poslovnih djelatnosti, pa se nakon uvođenja i sertifikovanja HACCP-a, nastavlja sa unaprjeđenjem rada i poslovanja Regionalnog vodovoda kroz uvođenje ostalih sistema kvaliteta.  Imajući u vidu značaj zaštite životne sredine prilikom obavljanja  redovnih djelatnosti, logičan slijed aktivnosti predstavlja upravo uvođenje sistema upravljanja zaštitom životne sredine.

Uvođenjem ovog sistema kvaliteta postiže se smanjenje eventualnih negativnih učinaka na životnu sredinu, smanjenje rizika od ekoloških katastrofa, povećanje sposobnosti brze i efikasne intervencije, poboljšani ugled i stvaranje povjerenja kod zajednice i dr.

Kroz usvajanje politike EMS-a koja pretpostavlja niz aktivnosti poput izrade neophodne dokumentacije, edukaciju i obuku tima u preduzeću za sprovođenje ovog sistema, obuku svih zaposlenih i prilagođavanje rada sistema standardima zaštite životne sredine, Regionalni vodovod želi, kako ekološki svjesna kompanija, pokazati koliko je važna briga za očuvanjem sredine i prirodnih resursa.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.