Potpisan ugovor o zamjeni vodovodne mreže u Radanovićima

0
Velemir Dragić

Velemir Dragić

Kotorsko preduzeće Vodovod i kanalizacija ima gotovo svakodnevnih problema sa dotrajalom vodovodnom mrežom.

To je najčešći razlog pucanja cijevi i kvarova na mreži.

Zbog dotrajale mreže je i značajan gubitak vode na području kotorske opštine.

Prije nekoliko godina je gubitak bio i do 85%, danas je to manje, ali ipak veliki procenat.

Da li se razmišlja o zamjeni cjevovoda, makar postupno, Skala radio je pitao Velemira Dragića, tehničkog direktora kotorskog Vodovoda.

Za zamjenu vodovodne meže u Radanovićima je potpisan ugovor i realizacija ovog projketa pod nazivom “hitne mjere” se odvija u saradnji sa KfW bankom.

Dragić očekuje da će nakon pribavljenih uslova vezanih za određenu dokumentaciju i dozvole od strane kotorskog Vodovoda, uskoro početi realizacija ovog projekta.

On naglašava važnost skorog početka kako bi efekti bili vidni već sljedeće turističke sezone.

“Zamjena starog cjevovoda novim, je na trasi od raskrsnice Jugodrva do kuće Maguda sa jedne i sa druge strane magistrale, zatim na području Dobrote između magistrale i trećeg puta, zgrade u naselju Sv. Staasije, posebno K zgrade, kao i donjeg dijela naselja Orahovac. Uz nabavku opreme,akcenat je stavljen i najviše sredstava je namijenjeno za zamjenu vodovodne mreže”, rekao je Dragić.

“To je ono što je izvjesno. Ono što je onemogućilo početak ovog posla i godinu dana ga zakočilo je  duga tenderska procedura na kojoj se javio prošle godine samo jedan ponuđač što je za KfW banku bilo nepovoljno. Tender je onbovljen i za sreću okončan, a da je išlo po planu i ove sezone bi imali efekte”, kazao je Dragić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].