Potpisan zajednički ugovor o izgradnji pete faze vodosnadbijevanja i odvođenja otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat

0
sa potpisivanja

 

U opštini Kotor danas je potpisan ugovor o izgradnji faze pet vodosnadbijevanja i odvođenja otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat sa izvođačem radova preduzećem “Jedinstvo“ iz Sevojna.

Predstavnik Ministarstva održivog razvoja i turizma Dragan Asanović, generalni direktora Direktorata za upravljanje otpadom i komunalni razvoj je kazao da crnogorska Vlada i resorno ministarstvo ulaže mnogo napora na zaštiti vode od negativnih uticaja.

“Voda je najdragocjeniji resur, a primarni motiv ovog posla je zaštita zdravlja garađana.
Stvaranjem takvog ambijenta i infrastrukture koja odgovara najsavremenijim standardima, postajemo i privlačna turistička destinacija ali i destinacija za investitore. Ovo su napredne razvojne faze koje se rade sa KfW bankom, a lideri u ovim projetima su opštine Kotor i Tivat”, podsjetio je Asanović.

Kotorska opština ovim projektom potvrđuje opredijeljenost da se nastavi sa implementacijom projekta vodosnadbijevanja i odvođena otpadnih voda na Crnogorskom primorju.

Realizacijom ove faze pokazujemo da smo spremni i namjerni da nastavimo i sa onim što nas tek očekuje, a to su još veći i značajniji projekti na području Kotora.

sa potpisivanja

Ovaj posao znači unapređenje života građana Svetog Stasija, Dobrote i Industrijske zone u Kotoru u dijelu vodosnadbijevanja i sekundarnoj i tercijalnoj mreži sa ponovnim priključenjem na kanalizacioni sistem, što će doprinijeti očuvanju načina života uz obalu.

Vrijednost investicije je preko 730.000 eura, od kojih su preko 20% sopstvena sredstva opštine Kotor, što predstavlja jednu fezu u kompletnom saniranju ovog problema na teritortiji opštine Kotor, kazao je predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić.

Velika i vrijedna investicija za obje opštine, u ukupnom iznosu od preko 2 miliona eura, znači rješavanja, prije svega vodosnadbijevanja Luštice i obale Krašića, kada je riječ o tivatskoj opštini, što će doprinijeti ukupnom razvoju turizma kojeg nema bez čiste vode.

Ovo je na svčenom potpisivanju ugovora kazala Snežana Matijević, predsjednica opštine Tivat.

Tivatska opština je do sada po glavi stanovnika uložila oko 2.100 eura i u narednom periodu planra izgradnju sekundarne i tercijalne mreže u gornjem dijelu grada, u Župi, Kalimanju itd.

Prvenstveni zajednički cilj je da današnji ugovor realizujemo u najboljoj mogućoj mjeri u što ne sumnjamo, znajući da je firma “Jedinstvo“ dobila na tenderu da bude izvođač ovih radova, poručila je Matijevićeva.

sa potpisivanja

“Jedinstvo”  je  u Crnoj Gori u posljednih deset godina izvela radova u vrijednosti od preko 50 miliona eura, rekao je generalni direktor ove firme Mića Mićić.

On je kazao da je rok za završetak pete faze vodosnadbijevanja i odvođenja otpadnih voda za opštinu Kotor 8 mjeseci, a za opštinu Tivat 13 mjeseci i da će radovi početi odmah poslije Nove godine.

Ugovor su potpisali direktori vodovodnih preduzeća Kotora i Tivta Safet Luković i Alen Krivokapić, a u ime Vodacoma, preduzeća koje prati ovaj posao prisutne je pozdravila Nada Krivokapić, vd direktorica ovog preduzeća.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]