Potpisana povelja o prijateljstvu Srednjih pomorskih škola Kotora i Petra Šegedina sa Korčule

0
direktori potpisuju Povelju

Krajem aprila ove godine potpisana je Povelja o prijateljstvu  Srednje pomorske škole Kotor i Srednje škole Petra Šegedina Korčula.

Povelju o prijateljstvu dviju škola potpisali su direktori Veljko Botica i Lovre Botica.

Povelja o prijateljstvu potpisana je u konferencijskoj sali Srednje škole Petra Šegedina u prisustvu predstavnice Županije Ane Čeović, korčulanskog gradonačelnika Andrije Fabrisa, direktora ostrvskih škola Hrvatske, te profesora Srednje pomorske škole Kotor i škole Petra Šegedina.

Ocijenjeno je da je dragocjena razmjena iskustava među kolegama koji se bave sličnim obrazovnim profilima, profesionalno usavršavanje nastavnog kadra i jačanje međugranične saradnje među školama i učenicima.

Početni temelj za prijateljstvo ove dvije škole dao je ravnatelj Lovre Botice u svom govoru koji je bazirao na prvoj rečenici uklesanoj u Lumbardsku psefizmu: Nek je sa srećom… Izrazio je i veliko zadovoljstvo i uvjerenje da će prijateljstvo uistinu zaživjeti i trajati dugo godina.

Direktor Srednje pomorske škole Kotor Veljko Botica nije skrivao zadovoljstvo zbog predstojeće saradnje.

Kazao je domaćinima da je kotorska Škola sa svojim dugogodišnjim iskustvom spremna da im pomogne i da će ih rado ugostiti u Kotoru.

Direktori su se saglasili da  je tradicija pomorstva ono što je vjekovima spajalo Pelješac i Korčulu sa Bokom Kotorskom pa su tako brojni korčulanski pomorci stekli obrazovanje upravo u Kotoru.

Gradonačelnik Korčule Andrija Fabris pohvalio je ideju o saradnji škola i rekao je da su Opšine grada Kotora i Korčule korak ispred škola, jer su već potpisale sporazum o prijateljstvu.

Upriličen je i svečani program u kojem je učestvovala klapa Arti iz Lumbarde.

Klapa je posebno razveselila publiku izvedbom pjesme “Bokeljska noć”.

Škole su međusobno razmijenile prigodne poklone.

Nakon pjesme i veselja gostima je Kulturno-umjetničko društvo “Sveta Cecilija” upriličilo izvedbu moreške.

za sjećanje

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].