Potpredsjednik opštine Kotor Nenad Vukadinović posadio maslinu mira u parku pored fontane

6

 

Međunarodni dan mira posebnom rezolucijom Generalne skupštine UN-a proglašen je 21. septembra.

Kako se širom svijeta obilježava ovaj značajan datum i Opština Kotor je dala svoj doprinos, a sve u cilju podizanja svijesti o kreiranju mira među pojedincima i nacijama.

Međunarodni dan mira utemeljen je 1981. godine Generalnom skupštinom Ujedinjenih naroda u svrhu obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama.

Prvi put je obilježen 1982. godine, trećeg četvrtka u septembru.

“Čast mi je i zadovoljstvo ispred Opštine Kotor pružiti podršku obilježavanju ovog značajnog datuma za čovječanstvo”, kazao je potpredsjednik Nenad Vukadinović.

On je istakao da svake godine brojne organizacije i pojedinci širom svijeta obilježavaju 21. septembar ukazujući na značaj mira i prevencije sukoba sa posebnim akcentom na obrazovanje i podizanje svijesti.

Danas su obilježavanju ovog datuma prisustvovali i mladi ambasadori mira, učenici Osnovne škole “Narodni heroj Savo Ilić” i svojim nesebičnim radom doprinijeli ovom Danu, kreirajući radove likovne i literarne sekcije.

Povodom obilježavanja ovog datuma, potpredsjednik Nenad Vukadinović posadio je maslinu u parku pored fontane.

6 KOMENTARI

  1. …i to baš na budući ulaz u podportik…kojiM, će se elimimisATI SAOBRAĆAJNI KOLAPS U KOTORU….E BO….

  2. Hahaha ovj posadio maslinu a ostavio ono ruglo kod dus stajalista za turiste . Prvo je uzimao velike pare od prodaje suvenira a kad se vlast promijenila morao je zatvoriti jer je bilo
    nelegalno . Sramota kako je pola rusevine ostavio da stranci gledaju kad izadju iz busa kuku nama sa takvima pa mi Dobrocami ga dobro poznajemo ,,,,,,

  3. Kome ste ovo dali,nebilo vas.Ovome te je one nelgalne baračine držao kod Zavoda Za Nezapošljavanje.
    Došo je da zakuči već ranije planiranu razmjenu opštinskih stanova za zaelenašku zgradu na treći putat.
    Adio te mozgu,na današnji dan…Mir svami dobri moji Skalaši,vazda vi mirna savjest bila

  4. Znaci do godine je za ocekivati na ovo mjesto jos jedna suvenirnica, tipa one uklonjene barake ispred nekadasnjeg SDK.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.