Potrošači moraju djelovati na svim frontovima kako ne bi bili prevareni

31
proizvod kupljen u HDL 365 Laković u Radanovićima

Olga Nikčević

Olga Nikčević, direktorica Centra za zaštitu potrošača

Trgovci se, u trci za što većom zaradom, na sve načine snalaze da prodaju što više proizvoda, a naravno preko leđa odnosno džepa kupaca.

Svjedoci smo brojnih lažnih akcija sniženja, prodaje plastičnih kesa za 2-3 centa, nehigijene, neljubaznosti …

Takođe smo i svjedoci da su razne inspekcije proteklih mjeseci obavljale brojne kontrole i utvrdile nepravilnosti, prodaju mesa koje sadrži vinobran, pekare koje rade u nehigijenskim uslovima, mnogi su platili i visoke kazne.

U mnoštvu raznih priča kupaca, ovog puta smo se odlučili da objavimo sljedeću, a koja dolazi iz HDL 365 Laković u Radanovićima.

Takođe tu su i fotografije koje prate priču, a sve zbog 370 gr kuhane šunke.

proizvod kupljen u HDL 365 Laković u Radanovićima

Krenimo od početka.

Kupac je ljubazno tražio 300 gr šunke, istina dobio je 370 gr (sa tom se gramažom složio nakon upita), nakon što je uslužen, sa ostalim proizvodima u kolicima otišao je na kasu i sve platio, nešto malo preko 50 eura.

Kad je došao kući i krenula večera u plastičnoj kutiji sa šunkom čekalo ga je iznenađenje.

Vidjevši da se ispod par tankih feta krije čitav kraj šunke od nekih 70 gr 1 cm debelog sloja, kupac ljut odlazi opet u popularni “Laković”.

Ulazi u objekat traži dežurnog šefa, poslovođu ili kako ga već zovu, ljubazno jedan mladi radnik odlazi da ga traži, navodeći evo sada je bio tu samo da ga potražim.

Nakon minut, dva vraća se sa “podmetnutom” pričom, šef nije sada tu, negdje je izašao…

Nakon pitanja pa hoće biti kasnije ili kada već, radnik sleže ramenima.

Kupac odlazi do kasirke i obraća joj se, a do kase dolazi i ranije pomenuti radnik.

Kupac kaže sljedeće: “Imam poklon za vašeg šefa. Izvolite predajte mu ovaj poklon, kad otvori sve će mu biti jasno”.

I to je to…. i što sada?

Ništa!

Eto u mnoštu raznih dogodovština desila se i ova, ali opet korisna s druge strane, jer nam je upravo pokazala kakvi su trgovci tj velike kuće kao što je HDL 365 Laković.

U ovoj priči ne treba kriviti radnike, posebno ženu koja radi na suhomesnatom, oni/one radi plate od 300-400 eura moraju da se spuštaju na ove “grane”, tj. da podmeću kupcima u korist svoje firme, jer će biti kažnjeni ili će dobiti otkaz ako ne slušaju.

Koliko je ova firma profesionalna pokazuje odnos “dežurnih šefova” prema kupcu.

Da niko nije sposoban doći razgovarati sa kupcem da se riješi problem, a da ne navodim da šunka nije zaminjena novom ili ne daj Bože vraćen novac, nemoj kojim slučajem da se firma ošteti za 3 eura.

Takođe sada nećemo govoriti o neljubaznosti, nekulturi i drugim sličnim temama, to ćemo ostaviti za neku drugu priliku, a biće ih zasigurno još!

Priča nam je pokazala koliko jedan veliki trgovački lanac, koji se toliko hvali cijenama i uslugom, ustvari to nije!

Zato dragi kupci dobro otvorite i oči i uši, pa u trgovinu, a ako što ne “štima” kao u ovoj priči žalite se na to imamo pravo, ne zaboravite na Centar za zaštitu potrošača Crne Gore.

Javite im se, i mi smo to uradili.

Idemo dalje, gore glavu, ima i drugih … sada ćemo malo promjeniti adresu ima Voli, Roda, Franca, Maxi …

Možda naiđemo i na neku dobru priču i kod njih!

Javljate se sa pričama i fotografijama, nemojte da ste kukavice!

* * *

Potrošač konačno mora da uzme stvar u svoje ruke i da ne dozvoli nikome da ga vara, poručila je za Skala radio Olga Nikčević, direktorica Centra za zaštitu potrošača.

Upavo je ovaj primjer put kako potrošači treba da ne dozvole da budu prevareni.

Kada dođe u ovakvu ili slučnu situaciju, građani treba to da snime, ispričaju medijima, jave Centru za zaštitu potrošača, odgovarajućoj inspekciji.

“Jednostavno treba djelovati na svim  frontovima i ako svaki potrošač na nepravilnosti tako reaguje, njih će biti sve manje”, kazala je Nikčevićeva.

Posebno potrošači treba da kažnjavaju takve trgovce i ljude koji se kao u slučaju koji je iznio Skala radio, tako odnose prema njima.

Svaki potrošač ima pravo da za svoje pare dobije prije svega zdrav proizvod u koliičini koja je plaćena, a ne okrajke uz plaćanje ambalaže itd, uz sve to i neljubaznost i loš odnos prema potrošaču od kojeg zapravo svi zavise.

Na pitanje Skala radija našto se potrošači najviše žale Centru za zaštitu, Nikčevićeva je odgovorila da je najviše žalbi na javne usluge, visoke račune uz nepoštovanje zakona, posebno garancija za neki proizvod.

Potrošač se, po riječima Nikčevićeve, satire zajedno sa Centrom da dokaže da je u pravu za nešto ono što je tako jasno i očigledno.

Direktorica Centra za zaštitu potrošača pozvala je potrošače da slijede ovaj primjer i bez ustezanja prijave sve nepravde i neregularnosti na koje naiđu u trgovinama.

31 KOMENTARI

 1. Nebiše ljudi ništa znavali o onoj -koja “život znači”? Ali kad uljegneš u HDL 365 dana u godini Lakovića-onda ti je Lako-viđećeš,jerbo ti je sve jevtiije od jevtinijega? A kad iz njih ižljegneš-svatićeš da si uljega u Lelek-oviće…do naredne plaće oliti pensije?

 2. …da provjeri-dal se crnogorski Zakon o Zviždačima odnosi i na zaštitu potrošača-od konzumacija laži “dobrostojećih-informisanih činbenika”-o kretanju radne snage u Crnoj Gori-pod lupom “import”..rekla kazala-reče mi jedna dokona babuška?

 3. Molim gdine Mandicu da se ispita sljedeće iako nije vezano za ovu temu: U Domu Zdravlja Kotor je skoro počela da radi doktorica strani državljanin, sa diplomom koja nije nostrifikovana u CG i nema položen stručni ispit za rad u cg niti je u ljekarskoj komori crne gore. MOLIM DA OVO ISPITA JER MI PACIJENTI IMAMO PRAVO DA NAS LIJEČE PRIZNATI DOKTORI!

 4. POGLEDAJTE KO NAS TRUJE.
  Preuzeto sa CEZAP-ovog sajta.
  Zdravstveno-sanitarna inspekcija kaznila je prošle godine sa 200 eura pekaru „Kazablanka” u Herceg Novom zbog prisustva buba na opremi i inventaru, a objektu „Ardi” iz Ulcinja zabranjeno je obavljanje djelatnosti zbog katastrofalnih higijenskih uslova.
  Podaci koje je Uprava za inspekcijske poslove dostavila Danu pokazuju da je inspekcija u 133 objekta koje je kontrolisala prošle godine u primorskim gradovima, Podgorici i Danilovgradu, utvrdila čak 152 nepravilnosti, a nijedna pekara nije radila u skladu sa propisima. Najčešće nepravilnosti sa kojima su se inspektori suočili bilisu loši zdravstveno-higijenski uslovi, neispravni brisevi, prodaja nebezbjednih proizvoda, dok su bube i prljave gajbe za transport dio „inventara“ u pojedinim pekarama.
  U preko 60 objekata zaposleni nijesu imali sanitarne knjižice, nijesu obavili sanitarne i zdravstvene preglede.
  Kontrolu pekara obavljaju Zdravstveno-sanitarna inspekcija, Turistička i Tržišna inspekcija.
  U pekari „Ivaleks”, koja se nalazi na Starom aerodromu u Podgorici, inspektori su utvrdili da se hrana priprema u nehigijenskim uslovima, zbog čega su izrekli kaznu od 650 eura.
  Zbog loše higijene sa po 500 eura kažnjeni su pekare „Sandela” Kotor, „Radović” Budva, „Montenegro” Budva, „Jaz 2” Budva, „Mogren” Budva, „Lumi” Ulcinj, „Butrinti kompani” Ulcinj. Sa po 300 eura kažnjeni su objekti „Ardi” i „Dan i noć” u Ulcinju.
  Zbog loših higijenskih uslova sa po 200 eura kažnjene su pekare „Škaljari” Kotor, „Montenegro 2” Budva, „Himi” Ulcinj, „Evropa”, „Bijeli golub” Šušanj, „Plavi Jadran”, „ara”, „Čeluga Montenegro”, „Evropa” Čeluga i „Korni”. Pekara „Baba Guidita” koja se nalazi u Kotoru kažnjena je sa 500 eura zbog usluživanja hrane sa organoleptičkim promjenama.
  Inspektori su u pogonu za proizvodnju hljeba i kolača „Tajna” u Herceg Novom privremeno zabranili promet hrane koja nije bila deklarisana u skladu sa važećim propisima, zbog čega im je izrečena i novčana kazna od 200 eura.
  Zbog rada bez rješenja Ministarstva zdravlja pekarama „Tajna” u Igalu i „Stari grad” iz Herceg Novog izrečene su kazne od 500 eura, a pekarama „Lider” i „Barbić”, koje se nala-ze u Tivtu, iapisana je kazna u ovom iznosu zbog otpočinjanja obavljanja djelatnosti prije dobijanja rješenja nadležnog organa. Pekara „Vigani” u Ulcinju kažnjena je sa 1.000 eura zbog neposjedovanja rješenja od Ministarstva zdravlja, dok je objektu koji se nalazi u vlasništvu Kasoli Smaila u ovom gradu zabranjena djelatnost jer nije posjedovao ovaj dokument.
  Sa po 500 eura kažnjeni su i doo „Žitozrn”, „Albina” i „Met Montenegro” iz Tivta jer nijesu primjenjivali procedure koja se zaniva na
  HACCP prinicipima. Buregdžinica „Centar” iz Tivta kažnjena je sa 300 eura zbog puštanja u promet nebezbjednog proizvoda. Zbog puštanja u promet nebezbjedne hrane sa 500 eura kažnjen je objekat za proizvodnju neciva, hljeba i kolača „Vanile Coco” iz Igala.
  Pekare „Riječki mlin” i „Montenegro” u Budvi kažnjene su sa no 200 eura jer je namirnicama istekao rok. Zbog toga je kažnjena i pekara „Montenego” u Veljim vinogradima, „Dan i noć” u Budvi i „Oreh” takođe u ovom gradu, te objekat „Trendino” u Podgorici.
  Zbog neispravnih briseva kažnjeni su objekti „Montenegro”, „Gutaj” Bar, „Tara” Bar i „Tina” Bar. Pekara „Tajna” u Igalu je kažnjena i zbog neispravnih uzoraka hrane, a takav je slučaj i sa objektima „Zelenika”, „Savina”, „Meljine”. Inspektori su neispravne brisevi izuzeli i iz pekare „Montenegro” u Baru, „Daki” i „Stanka” u Sutomoru, „Iso kompani” i „Pavle” u Baru . Sa po 500 eura zbog neispravnih briseva kažnjena je i pekara „Montenegro”, koja se nalazi u Makedonskom naselju, „Evropa” u Baru, te dva objekta „Dan i noć“” u Ulcinju i „Lushaj kompani” takođe u ovom gradu. Neispravni uzorci hrane nađeni su u pekarama „7+7 daus”, „Saranda” u Ulcinju. Pekara „Anđela” iz Danilovgrada kažnjena je sa 500 eura zbog puštanja u promet nebezbjednog proizvoda.
  Zbog neispravne hrane kompanija doo „Adrijatik Jadran” iz Ulcinja kažnjena je sa 500 eura, koliko su kažnjeni i pekara „Mogren” u Budvi, „Mogren 2” na Jazu i „Panino” u Veljim vinogradima, „Radović”u Budvi.
  Zbog nemanja obavještenja o proizvodima pekara „Besi” u Ulcinju kažnjena je sa 300 eura, dok je sa 200 eura kažnjena pekara „Sicilija” u Podgorici zbog nedeklarisanog proizvoda. Zbog toga su kažnjene i pekare „Pelivan” u Ulcinju, „Riječki mlin”, „Montenegro”, Dan i noć”, „Budva”, svi iz Budve.
  Inspektori su izrekli značajan broj kazni za više objekata na Primorju, ali u odgovorima dostavljenim Danu nije precizirano po kojim osnovama.
  Kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, veći proizvođači pekarskih proizvoda koji se pridržavaju standarda su Inpek Podgorica, Uniprom Nikšić i Žitoprodukt Pljevlja.

  • Zastrašuje činjenica da su trovači ovako blago kažnjeni.
   Samo 500 evra za “služenje hrane sa organoleptičkim promjenama”! Ili, 300 evra “zbog puštanja u promet nebezbjednog proizvoda”. Šta mu god to značilo.
   Pa, 500 evra pekari za rad “na divljaka”. (!) Jednoj pekari stavili katanac. Pitanje je ko to kontroliše, ako je vlasnik već sjutradan ponovo otvorio?
   Sve u svemu, kazne su smijurija i samo daju podsticaj i uvjerenje da se kršenje zakona – isplati.
   Zbog “loših higijenskih uslova” samo sića od 500 evrića…!

 5. Primjer kako jedno radijo treba da informise svoje slusaoce. Skala nam je i dom zdravlja i zdrava voda kad je ima i vatrogasnica, i meteo stanica i butiga i pravda i nepravda i sve sto se tice nasega zivota na ovim prostorima. Hvala vam do neba. Vasi vjerni slusaoci iz Oravca

 6. Razne podvale i prevare od strane trgovaca rezultat su opšteprihvaćenog, naopakog sistema vrednosti u društvu. Jednostavno onaj ko prevari, ukrade, ne plati porez, obogati se na lak, kriminalan način, u očima pučanstva postaje laff.(!) Snašao se – kako bi rekli neki iz naše političke vrhuške. Blagonaklonost zakonodavstva prema krađi i prevari, trgovce samo ohrabruje da nastavljaju svoj nečasni pir. Samo da podsjetimo, nekad za vrijeme Otomanskog carstva, prevare na kantaru na pijacama kažnjavane su – smrću. Niko normalan danas ne traži tako drakonske mjere. Bila bi efikasna i jedna dosledna i neselektivna kazna po špagu. Ali, upravo takve kazne, zbog kojekakvih sumnjivih razloga, od inspekcijskih službi do represivnih
  organa – nedostaju. Dakle, trgovci su uljuljkani u uvjerenju da se
  marifetluci ISPLATE.
  Mlađa populacija danas uglavnom ne zna za pojam DŽONTA u mesarama.
  Stariji se sjećaju još mesare “Pod teze” na markatu? Tu je mesar Gojko kresao lubine satarom na mesarskom panju. Banak je bio sa visokim pultom kao danas u bankama. Kupac nije mogao vidjeti šta se na pultu nalazi, osim hrpe izrezanog “pakpapira” u koji vam je majstor-mesar zavijao kupljeno meso. Majstor vam, recimo, kida na panju komad za koji se dogovorite. Onda to stavlja na pripremljeni papir na banku, uzima sa pulta skrivene komade nogu, kostiju, iznutrica, nozdrve bravljih glava i drugih otpadaka, već prema količini mesa za koju ste se opredijelili i hitro sve zamotava u pak-papir. Tako zamotano stavlja se na vagu. Kad dođete kući, otkrijete – džontu! Nekad je džonta iznosila od 5% do 10% ukupne mase. Samo mesari su znali kome nikada ne smiju džontati. Džonta je podvaljivana samo boraniji bez zaštite.
  Zapravo, ne bi se moglo reći o podvali. Mesari su tadašnjim propisa imali pravo na “džontu”. Individualno je mesar određivao kome će utrapiti škart.
  Srećom, te podvale su odavno zabranjene.
  No danas nam opasnije pdvaljuju – VINOBRANOM.
  Bez srama i straha!

 7. Bravo za priču koju ovdje čitamo
  Skala radio je uvijek na strani građana
  da li mogu redakciji proslijediti neke slične informacije vezano za markete i neke fotografije? na vaš email? hvala

 8. Čestitam Skala radiju na svakom pa i ovom tekstu
  jer brane građane, kupce, treba imati hrabrosti za to, jer ne viđeh ni jedan drugi medij u okolini da ovo piše i objavljuje
  dosta je bilo više pljačke i omalovažavanja kupaca, takođe puno uspjeha u radu i centru za zaštitu potrošača jer ih treba podržati i stalno slati ovakve priiče

 9. Desava se svuda….ali nije razlog da se predstavi kompletni lanac HDL Lakovic kako je vec predstavljen u prici zbog jednog krajicka sunke….
  U pamet se Skalarini!
  Bilo gdje se moze desiti sve gore navedeno, dobro Mira kaze …u najmanju ruku sam ocekivao misevi da kolo igraju!

  • ha ha još jedan pametnjaković!
   ma kako brani Laković a tamo teški hoštapleraj
   prvi su počeli kese naplaćivat a da ne informišu kupca
   na kasu nisu istakli cijenu da se kese naplaćuju
   tek su to napravili kad ih je inspekcija udarila….
   toliko su neljubazni – posebno kasirke
   imala sam i ja tamo par ispada ali ne Lakoviće već na drugo mjesto
   ali sam to riješila odmah na lice mjesta, pokažeš im zube ….. da ne idem dalje

  • Bravo Skala koji je to drugi radio donio bilo koju sličnu priču?
   nemaju m… to jest neće da se zamjeraju kompaniajma jer bogati moraju da ih reklamiraju za pare, e onda neće biti marketinga
   Inače ovaj komentar mi liči na naručene, jer su nekog svog radnika iz Lakovića podmitili da ovo piše!

   • i meni se Mato čini da je ovaj komentar od Daoshine online naručen
    pa ko bi branio ovo?
    inače evo svi mi koji se ovdje javljamo a vidim nas dosta i koji ne odobravamo ovakvo ponašanje prema kupcima predlažem da svi kupimo po komad okrajka i onda sve to lijepo upakujemo u veliku kutiju i pošaljemo komentatoru Daoshine online da ima što da izjede jer vidim da voli da glođe!

 10. Nečasni trgovci smišljaju sto i jedan način kako da prevare i podvale kupcima. U trci za zaradom mnogi od njih su izgubili sve moralne obzire prema građaninu-potrošaču. Rijetki su časni izuzeci. Te navodne prijave i kazne protiv nesavjesnih trgovaca, koje ponekad objave razne inspekcije, samo je obična farsa. Od onih silnih mesara koje sipaju otrovne hemikalije u meso, ni jedan nije platio kaznu. Pazi,Tužilaštvo traži dodatne analize! A to znači da će trovači biti oslobođeni usled nedostatka dokaza.
  Nedavno su inspekcije u Kotoru obilazile pekare i prodavnice brze hrane (nako ih naziva – trovačnicama). U lokalnim medijima je to stidljivo generealizovao, navodeći nehigijenske uslove u proizvodnji našeg osnovnog prehrambenog artikla. Ni jednog konkretnog imena, što bi građane podstaklo da obrate pažnju, a to bi vjerovatno više uticalo na nesavjesne pekare i fast-foodere nego deset napisanih prijava. Posebna je priča i mto običnog građanina manje interesuje što radnici u tim objektima nijesu prijavljeni. Ali je teški prestup protiv zdravlja građana što ti zaposleni,koji proizvode i dolaze u dodir s hranom, nemaju validan zdravstveni list.
  Postavljam javno pitanje: KO KONTROLIŠE ISPRAVNOST I KVALITET BRAŠNA U PEKARAMA? Ko kontroliše da li pekari prosijavaju brašno, ili direktno iz vreća sipaju u mješalice? NIKO !!
  U pekari gdje sam redovno kupovao hleb, danima i sedmicama nailazim na sitan pijesak pod zubima. Da se razumijemo, nije to nešto kao zrnce bibera, nego sitna čestica koja povremeno neugodno “frusne” kad dođe pod zub. Ko zna gdje je brašno nabavljeno?
  Možda negdje iz robnih rezervi koje je završilo kao “pometačina” i kojemu je istekao rok upotrebe… Obraćao sam se Sanitarnoj inspekciji u Podgorici. Uputili su me na Fito-sanitarnu inspekciju u Tivtu!!
  Sada zamislite situaciju: Pođete u tu instituciju da se požalite na pijesak u hlebu. Oni vas saslušaju, načine zapisnik i sjutradan se upute u datu pekaru. “Dobar dan, izvinite, ne bismo vas uznemiravali, ali imamo prijavu od toga i toga…”
  U “genijalnoj inventivnosti” trgovaca kako da zakinu i prevare potrošača, za ovaj marifetluk još sigurno nijeste čuli, niti ste mogli pretpostaviti da će neko smisliti takvu podvalu: Prije neki dan navratih u jedan novi, veliki supermarket. Između ostalog, stavih u korpu onaj dezodorans koji se postavlja u WC-šolji. Istaknuta jasna cijena na grupu istovjetnih artikala – 92 centa. Kad sam došao na kasu, slučajno vidjeh da djevojka kuca – 1,92 !! Naravno, pobunih se. Povratih se među rafove da vidim da nijesam pogriješio. Kad , umalo da me strefi šlog (rekao bi Bora Čorba) – na listi koja označava cijenu artikla, broj 1 i zapeta su tako “fadirani” da ljudi izuzetno dobrog vida, uz pažljivo zgledanje, to mogu primijetiti. Bilo je tu još artikala među kupatilskom hemijom kojima je cijena označena na isti način. Sirota kasirka je to pokušala opravdati greškom “tonera, što je notorna neistina. To se namjerno i jednostavno odradi i “fadira” na kompjuteru, računajući da će uvijek neko nasjesti. Umalo da “nasjednam” i ja.
  Naravoučenije – otvorite četvoro očiju, šta god kupujete, pogotovo na akcijama, imajte na umu da je u tom “lancu” neko zadužen da smišlja kako da vas prevari.
  Jednoj mojoj poznanici prvi radni dan, kad se zaposlila u jednom supermarketu, protekao joj je u prepakivanju i lijepljenju novih datuma na artiklima kojima je istekao rok upotrebe. (!)

 11. Može li Skala radio da nam izađe u susret i napiše broj telefona Centra za zaštitu potrošača na kojem bi smo mogli da prijavimo nepravilnosti.

 12. Tako vi je svuđe na svakom koraku. Malo je poštenih trgovaca i valsnika na berzinu stečenoga bogatstva od po tri radnje itd.

 13. Gledala sam dje idu na kondot i diraju pare sa rukama, brisu nos i usta a ruke ne operu nego se fataju za kruva i sir i salamu. Pa dje to ima i dje je inspekcija a imaju li sanitarne knjzice i preglede ko ti to zna… Boze dragi spasi nas

 14. Miro,ne da braniš nego dovodiš u sumnju da si trgovac koji upravo ovako rabota. Imaš li oči o kakvom kraju zboriš.Ovo je komadina masnoga podvaljenog i prekrivenoga sa tobož tri četiri fetice freške šunke.
  Bravo Bravo Bravo što ste ovo slikali i iznijeli. Svaka vam čast .

 15. alo prika, lako ti je za komadic sunke, ajde djaole i ti i takvo reklamiranje.
  Mene su 2-3 puta zaj……za mljeveno meso u Vracara i Francu da mi ga je zena o glavi imala dat.
  Nego nije ni to lose, sam ne silje vise mene, nego ona ide, izbeci oci, ne smije je niko prevarit, vivi sto ce ga snac proba li, a ima sto od nje, mogo bi i saku dobit u nos, a ne da ga samo prijavi

 16. Bruka Ii sramota, e to su nam trgovci
  neka se srame a najgori su ovi veliki lanci trgoivine
  najviše neka je sram poslovođu, to treba sve rastjerati

 17. Gamad jedna neka truju svoju djecu doma sram ih bilo pogan jedna sto ne prezaju niti da nas truju samo da prodaju. To su više no SS ovci za vrijeme Drugoga svjetskoga rata. Za njih su zatvorske kazne male…

 18. citam tekst i ocekujem informaciju da je istekao rok, da je nesto kvarno……..
  Slazem se da ,,okrajak” ne bi trebaki pakovati, ne brnim trgovce, niti sam to, ali mene cesto pitaju ,,smeta li vam kraj ” nekog nareska, meni u sustini ne smeta, ako je sunka isjeckam je za picu , ili iskidam nozem za sendvic

  • blago tebi moja Miro!
   vidi se da ne čitaš tekst dobro
   prvo navedeno je da kupac nije pitan da li mu smeta kraj????
   znači tu se radi o podmetanju…
   a kako komentarišeš da se šef ne želi obratiti kupcu? Sramota!
   Zašto mu nije vraćen novac ili nasječena nova šunka????
   to ne pominješ Miro?
   nadalje … dobro je Miro da ga ti tako lijepo narežeđ na koamdiće,
   a što ćemo ako je to kupljeno za neku mezu? hoćeš ga gostima sjeckati po tanjiru?
   zbog ovakvih kupaca kao što je Mira nam se i dešava sve ovo!

  • mira, slažem se s tobom, u ovom slučaju je prodavac isto trebao da pita kupca da li mu smeta okrajak. Ja isto kada me to pitaju kažem da mi ne smeta, jer ćesto pravim za većeru picu, ali kome smeta, neka ga usluže kako želić
   Mene su jednom u FRANCU prevarili za mljeveno meso, što je za mene puno veći prekršaj. Pokazala sam koji komad junetine da mi samelju, sve je bilo crveno, bez masnoče, platila po cijeni junečeg buta, a kad sam dožla doma ono meso više od pola masnoga, rozoga, samo crvenoga niđe.
   Moja je krivica što nisam vratila meso, nego ga tamo više ne kupujem.
   Znači idem linijom nižeg otpora, neču da se svađam, a to je jako loše, jer nekad moraš pokazat zube ili če te gazit. To teško učim
   Moram reći i ovo ‘ čekajući red, ima toliko kupaca GNJAVATORA da je to nevjerovatno. Meni idu na živce, a ne prodavcu.
   Najviše gledam rok na proizvodu, a ovo za meso sam vam špjegala, pa neka FRANCA opomene svoje mesare, ima ih 4 ili 5, ja neću opisat onoga koji mi je uvalio meso koje nisam tražila, jer neću na ovaj način da špijuniram, trebala sam odmah poč, a ne kao kakva kukavičina progutat, da ne kažem što

   • veoma loše ivana
    šteta što se više ne buniš pa i prijavljuješ
    upravo se ovakvim ponašenjem kupaca ništa ne pokreće i rješava
    ni ti ni mira ne razumijete, pa fino piše da kupca nije pitala želi li okrajakn ili ne, znači radi se o podvali
    a takođe svako namirnice kupuje za razne potrebe i prilike! Ivana bi li ti taj okrajak ako služiš mezu gostima ga postavila na pjat? sigurno ne bi, takođe sigurno ga ne bi bacila ili dala mačkama ili kučku, pa za njih se kupuje zna se koja hrana, zato ne pričaj gluposti
    svaki kupac treba da je uslužen pravilno
    zato je ovo prilika da se čuju glasovi odnosno da se iznesu sve prljavštine
    možda se malo opamete, a posebno ako im to lilčno uradite u marketu
    ja sam u jednom marketu kada sam uslužena kidanim sirom koji je sa mašine skinut golim rukama ladno ga bacila preko pulta prodavačici na pod i pošla preko vrata. Imajte hrabrosti neće vam niko ništa uradite ne bojte se za svoju g.

    • au, ti si bas opasna, mogla si sebe radi, kulturno odbit da uzmes sir, a ne ga na pod bacat. Takvo ponasanje govori i o tebi

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]