Povjerenje i korisni savjeti u Savjetovalištu za mlade

0
mladi zajedno

Snežana Stevović Janković

Snežana Stevović-Janković

Zdravlje i zdrava ishrana, nasilje u porodici, seksualno prenosive infekcije, najčešće su teme koje zanimaju mlade i koje kandidiju u Savjetovalištu za mlade sa kojim Kancelarija za prevenciju narkomanije izuzetno sarađuje.

Jednom mjesečno opštinska Kancelarija za prevenciju narkomanije, bolesti zavisnosti i rizičnih ponašanja organizuje po školama grupe mladih, a prošle sedmice je obrađivana tema pušenje kao oblik zavisnosti.

Ovo je za Skala radio kazala Snežana Stevović-Janković, sociološkinja u kancelariji.

Srednjoškolci su sa psihološkinjom u savjetovalištu razgovarali o ovom problemu zavisnosti, dilemama i zanimljivim iskustvima.

Savjetovališe za mlade u kotorskom Domu zdravlja vodi doktorka Vesna Mačić sa svojim stručnim timom, psihološkinjom Brankom Mitrić i medicinskom sestrom Nadom Vukotić.

Zbog ograničenosti prostora Savjetovališta, mladi se podijele u više grupa u zavisnosti od interesovanja i teme.

U grupama je uglavnom oko 15 mladih ljudi.

Savjetovališe se obično održava četvrtkom od 18 do 19 sati, podsjetila je Stevović-Janković.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]