Požar u Liješevićima izazvala dva radnika koja su čistila plac po nalogu vlasnika iz Tivta

2

 

Požar koji je danas izbio u donjogrbaljskom selu Lješevići nešto poslije 10 sati ugašen je brzom intervencijom pripadnika kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Kako je za Skala radio kazao komandir Službe Maksim Mandić, vatra je izazvana nepažnjom dva lica koja su, i pored zabrane paljenja vatre na otvorenom u ljetnjim mjesecima, namjeravali na ovaj način da očiste plac i najvjerovatnije ga pripreme za gradnju.

Oni su prijavljeni kotorskoj policiji.

Kako nezvanično saznaje Skala radio radi se o Enesu Žigiću iz Banovića (1991) i Sabahudinu Jagodiću iz Živinice (1992) koji su dobili nalog od vlasnika Saše Samardžića iz Tivta da obave čišćenje placa.

Nakon privođenja i uzimanja izjave, kotorsko tužilaštvo je saopštilo da nema elemenata krivične odgovornosti pa će pomenuti radnici, zajedno sa vlasnikom placa Samardžićem, koji je priznao da im je dao nalog za čišćenje placa, biti procesuirani od strane kotorske Komunalne policije.

Komandir kotorskih spasilaca je kazao da su apeli da se ne pali vatra u ovim vrelim ljetnjim danima na otvoreno urodili plodom i da je šumskih požara znatno manje nego ranijih godina, ali da još uvijek ima onih nesavjesnih koji se ne pridržavaju pravila i upozorenja.

Mandić je čvrst u stavu da će svi oni koji ne poštuje propisana pravila biti prijavljeni nadležnim organima, jer njihova nepažnja izaziva brojne probleme, uvećava troškove Službi i angažuje sredstva i ljude po više sati na terenu. Neko to sve mora da plati, a onaj koji sve izazove, uglavnom prođe nekažnjen. Tome se konačno mora stati na kraj, jasan je komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Na intervenciju je izašlo 10 vatrogasaca sa troje vozila. Vatri je zahvatila nisko rastinje a njeno širenje je spriječeno brzom dojavom i blagovremenom intervencijom kotorskih spasilaca.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]