Pozdrav rodnom gradu sa vrha Kilimandžara

18
Šantić u ekspediciji do vrha Kilimandžara

Kotoranin Marjan Šantić, član Planinarskog kluba “Vjeverica”, kako je i obećao ispunio je cilj i osvojio vrh Kilimandžara u Tanzaniji.

On je jedini iz Crne Gore u ekspediciji planinarskog kluba “Balkan” koju čini desetak članova.

Za ovaj poduhvat Šantić se pripremao godinu dana i kako je izjavio za Skala radio prije puta, ovo nije njegova prva ekspedicija, ali svakako je najzahtjevnija.

“Kreće se sa 1300 metara, a razlike u temperaturi tokom uspona su od plus pedeset do gotovo minus dvadeset na samom vrhu (5.895)”, kazao je ovaj  zaljubljenik u prirodu i planine.

Vjerovao je u sebe i svoju kondiciju, a sa vrha najveće planine u Africi (Uhuru peak) Šantić je pozdtavio rodni grad kome je mahao zastavom Kotora.

Svi članovi ove ekspedicije u dobrom zdravlju se lagano spuštaju niz planinu.

Za nekoliko dana Šantić se vraća svom Kotoru prepun utisaka koje će nam prenijeti.

Marjan Šantić na vrhu Kilimandžara

18 KOMENTARI

 1. Bravo Šantiću ! Dosegao si nevjerovatnu visinu i zaviorio tvoju , moju i zastavu još malobrojnih ! Ali tu pobjedu ti niko ne može osporiti i tako visoko će se malo koja zastava podići. Sve je simbolično, ali u ovom mraku i to je veliko !

 2. Bravo ti ga Marjane ! Da je ove foteljase kako popet gore , na tu razrijedjenu ariju, nego bi ih srce ocistilo, jerbo previse sjede u te meke poltrone, pa im najvise prija zagusljivost sala od parlamenta!

 3. Ne znam što reći , a da bude makar dovoljno.
  Divim ti se Marjane, ljudino, Kotoraninu, koji imaš lavovsko, ali nježno srce, koje plače, sa nama , koji smo Kotor znali blistav, veliki.
  Poslije trobojke sa petokrakom, koju su pobucali, moja je zastava, zastava Kotora !

 4. Samo se vi koprcajte. Nema vas no saka jada sa svim planinarem. I ne vidite se, ha ha. kotor je crnogorski pa neka marijan mava zastavom i zagrce se koliko mu volja.

  • ..ma nije još dostigao nivo iz doba okupatora Nemanjića-kad je imao najveću autonomju od pamtivijeka do jutros-niota bene i brez prešednika općine…?

 5. …da je Marjan svezan za svoj rodni grad…! Da je svezan za državu nosio bi Hrvacku zastavu-koja ga pripada i po ocu i po majci! Brač nije u Boki no u Hrvackoj! Zato treba cijeniti našega građanina Marjana!!!! Bravo Marjane!!!!

 6. Kotor je u ovom nesretnom vremenu , danas, unižen grad.
  Grad koji je nekada svijetlio na više načina, danas jedva treperi ostacima svoje drevne arhitekture koja je jedino preostalo što nam nije oteto.
  MARJAN je Kotorsku zastavu podigao nezamislivo visoko !
  Može li to biti simboličan početak buđenja žitelja gotovo uništenog Kotora, ili je i to plamičak koji će neko vješto ugasiti?
  Ima li NAS, ima li NAS koji smo generacijama tu, da uz novodošle ljude, koji su se zaljubili u ovaj Grad učinimo nešto i spriječimo umiranje Kotora ?
  Postoji li modus da eksperti iz svojih djelatnosti pozovu na opšti bunt protiv svih političkih struktura koje se samo glođu među sobom, a onda samo gledaju sebe kad se domognu vlasti? Ima li kritične mase stanovništva za tako nešto ili ćemo pustiti da sve ide nizbrdo, a to je u Kotoru davno, davno krenulo………

  • Drži je ti Ramzes faraonu, pa se popni !

   Bravo ti ga Marjane, Kotorani su ponosni na tebe, prvo zbog podviga, pa zbog tvog lokal patriotizma, ljubavi prema našem Gradu kojega iz Pg urušavaju brzo i sigurno. Kada bi svi Kotorani imali takvo srce , poput tvojega, pobunili bi se, masovno činjeli nešto za ovaj Grad, jer ovo kako Kotor tone, ravno je nekoj vrsti okupacije i tlačenja !

   Sretan povratak i molim Skalu da da obavještenje o Marjanovom dolasku, valjalo bi da mu malobrojni, preostali Kotorani, koji nisu prodali dušu, prirede doček !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]