Poziv Željku Rutoviću za saradnju sa američkim naučnim časopisom “Studies in media and communication”

0
mr Željko Rutović

Naučni rad mr Željka Rutovića „Čovjek (meta) medij? (brzina promjene – (ne)upitnost identiteta“ objavljen u časopisu In Media Res (Vol.4, br.7, 2015, str.1042-1047) iz Zagreba, u izdanju Centra za filozofiju medija i mediološka istraživanja, bio je povod za nedavni poziv za saradnju sa časopisom „Studies in media and communication“ SMC kojeg objavljuje Redflame Publishing, Beverton, Oregon, SAD.

Naime, u pozivnom pismu Rutoviću Patricija Džonson, asistent urednika časopisa, između ostalog, a u kontekstu rada „Čovjek (meta) medij? (brzina promjene – (ne)upitnost identiteta“ ističe „nalazim da se Vaša ekspertiza vrlo dobro uklapa u okvire časopisa. Zbog toga želim da Vas zamolim da dostavite rukopise našem časopisu“.

Inače, u predmetnom diskursu pomenutog naučnog rada, Rutović je 2016.godine objavio knjigu „Homo mašina“ u izdanju FORIN-a iz Novog Sada za koju je recenzent, filozof medija, dr Sead Alić kazao da je „riječ o jednoj od rijetkih knjiga koje sustavno promišljaju odnos čovjeka i stroja, knjizi humanističkog ozračja i filozofijskih horizonata…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]