Predata kandidatura Darka Pajovića za predśjednika Skupštine Crne Gore

3
Darko Pajović

Pozitivna Crna Gora predložila Darka Pajovića za predśednika Skupštine Crne Gore.

Darko Pajović je rođen 1972. godine u Podgorici.

Diplomirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu, odsijeku za biologiju, na Univerzitetu Crne Gore. Stručno usavršavanje iz oblasti vantjelesne oplodnje (humana reprodukcija) obavio je u Univerzitetskom kliničkom centru u Mariboru, Slovenija.

Po zanimanju je diplomirani biolog-embriolog.

Radno iskustvo je započeo kao profesor biologije u Gimnaziji Petar I Petrović Njegoš u Danilovgradu.

Danas radi kao embriolog u zdravstvenoj ustanovi za vantjelesnu oplodnju “Life’’ u kojoj je 2003.godine u laboratorijskim uslovima začeta prva crnogorska “beba iz epruvete’’.

Član je Evropskog društva za humanu reprodukciju i embriologiju od 2004. godine.

Društveni angažman započeo je kao aktivista u civilnom sektoru.

Osnivač je  i dugogodišnji direktor NVO Green Home.

Tokom dvanaestogodišnjeg iskustva u civilnom sektoru bio je član Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, Komisije za saradnju sa UNESCO-m, član Komisije za socio-ekonomske i politike životne sredine Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN) itd.

Studijski  je boravio i stručno se usavršavao u više evropskih država (Norveška, Austrija, Slovenija  itd.) kao i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Na funkciju  predsjednika Pozitivne Crne Gore, izabran je na osnivačkom kongresu 2012. godine.

Iste godine je postao poslanik.

Član je Odbora za bezbjednost i odbranu, Odbora za antikorupciju i Odbora za medjunarodne odnose i iseljenike.

Govori engleski jezik.Oženjen, otac troje djece.

Pajović je predsjednik Pozitivne Crne Gore, građanske partije lijevog centra, osnovane u maju 2012. godine, sa ciljem da odgovori izazovu pune izgradnje demokratske, gradjanske i napredne države.

Kao autentična alternativa svim političkim akterima u Crnoj Gori, Pozitivna se dosljedno i beskompromisno zalaže za mirne i demokratske političke promjene i napredak, kako u pravcu evroatlantskih integracija, tako i u pravcu jačanja demokratskih institucija.

Pozitivna Crna Gora insistira na miru i stabilnosti, međuetničkoj toleranciji, afirmaciji građanskog društva, vladavini prava, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala što je preduslov za  zaštitu siromašnih i ugroženih i dijalogu kao načinu za rješavanje političkih konflikata.

Znajući da su ove promjene moguće, Pozitivna Crna Gora na čelu sa g-dinom Pajovićem je u kritičnim trenucima pokazala da ima integritet, identitet i da joj je državni interes važniji od partijskog.

Kao ključni politički akter u poslednjim mjesecima, Pozitivna Crna Gora  nije posustala pod različitim nedemokratskim pritiscima, već je odlučno obezbijedila mirne i demokratske  političke promjene, uz održanje mira i stabilnosti.

Planom Pozitivne Crne Gore za prevazilaženje političke krize postavljena su tri jasna cilja: očuvati  mir i stabilnost, obezbijediti nastavak evroatlanskih integracija i stvoriti uslove za slobodne i fer izbore, kroz kontrolu izbornog procesa i sprječavanje zloupotrebe državnih resursa.

Zahvaljujući odlukama Pozitivne Crne Gore, danas imamo očuvan mir i stabilnost u zemlji, potpisan Protokol o pristupanju  NATO-u, kao i Vladu izbornog povjerenja. Takodje, imamo i Sporazum o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore između vlasti i opozicije koji su potpisale 11 od 12 političkih subjekata koji imaju svoje predstavnike u parlamentu.

Tačnije, nakon 27 godina imamo učešće opozicije u Vladi Crne Gore sa jasnim ciljem: priprema i kontrola izbornog procesa, kao i sprječavanje zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe.

Bez dileme, ni Sporazuma izmedju vlasti i opozicije, ni Vlade izbornog povjerenja ne bi bilo bez hrabrih, odlučnih, državničkih odluka Pozitivne Crne Gore.

Ono što je potrebno Crnoj Gori i na čemu ćemo insistirati jeste da se odgovorno i profesionalno obavljaju svi poslovi u Skupštini, kao i u Vladi izbornog izbornog povjerenja kako bi se unaprijedio izborni proces, zaštitio pravni poredak, ojačala demokratija i obezbijedio dalji napredak i razvoj.

Garancija za političku stabilnost jeste g-din Darko Pajović, predsjednik Pozitivne Crne Gore koji će, nesumnjivo svojim autoritetom, kao predsjednik Skupštine dati puni doprinos nastavku evroatlanskih integracija i demokratizaciji Crne Gore.

3 KOMENTARI

  1. Prava slika i prilika morala u političkom i ljudskom smislu crnogorskog društva je Pozitivna Crna Gora i Darko Pajović.
    E da ti je da vidiš ovo Marko Miljanove!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].