Predavanje o dijebetesu u Domu zdravlja i OŠ “Veljko Drobnjaković”

0
dr Igor Kumburović

dr Igor Kumburović

dr Igor Kumburović

Budući da je ovogodišnji svjetski Dan zdravlja 7. april posvećen dijabetesu, u savjetovalištu za mlade kotorskog Doma zdravlja danas  u 18 sati biće organizovano predavanje na tu temu.

Direktor Doma zdravlja dr Igor Kumburović poziva građane kotorske opštine da prisustvuju ovom predavanju.

U cilju realizacije aktivnosti vezanih za promociju i unapređenje zdravlja, u saradnji sa Osnovnom školom “Veljko Drobnjaković“ iz Risna, dr Kumburović će danas održati predavanje sa akcentom na zdravlje.

Biće to interaktivan razgovor sa đacima na način da oni postavljaju pitanja na temu zdravlja i kako ga oni doživljavaju, zatim o zdravim stilovima života, kako se zdravlje njeguje i kako se ono  nasljeđuje, kazao je dr Kumburović za Skala radio.

On je poručio građanima da se za zdravu i srećnu starost treba boriti danas.

Takođe treba izbjegavati faktore rizika po zdravlje, njegovati i stvarati zdravo okruženje u porodici, ali i na poslu.

Ne živjeti u prošlosti već sada i ovdje, osjetiti životnu radost i pustiti da teče u svijet oko nas misleći na budućnost, poručio je dr Kumburović.

Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje, čime bi se skrenula pažnja na prioritetne oblasti koje su briga svjetske zdravstvene organizacije.

O zdravlju treba brinuti svakog dana u godini, zaključio je Kumburović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]