Petar Abramović: Borba protiv korupcije u Kotoru permanentan zadatak

6
Predrag Abramović

Pedja Abramović

Predrag Abramović

Radna grupa za borbu protiv korupcije opštine Kotor je zasijedala krajem prošle sedmice a novi kordinator ovog tijela Petra Abramović, glavni administrator opštine je podsjetio na izmjene u sastavu.

Abramović je zamijenio dosadašnjeg koordinatora Radne grupe Đorđija Vukčevića, kome je istekao mandat, a na mjesto Simone Begović je sada Srđan Vuković, novi  sekretar za imovinsko-pravne poslove kojima se zahvalio na dosadašnjem radu.

Na sjednici je inoviran i pravilnik o radu Radne grupe za borbu protiv korupcije uz sugestije članova radne grupe, a temelj rada je Akcioni plan koji je važeći za 2013/14 godinu pa je zaključeno da se predsjedniku opštine uputi inicijativa za produženje Akcionog plana za 2015/16 godinu, kazao je Abramović za Skala radio.

Takođe je na sastanku usvojena inicijativa jednog člana da se od javnih preduzeća čiji je osnivač ili je većinski vlasnik opština zatraži izvještaj o donacijama za prethodnu godinu kako bi radna grupa imala uvid u moguće elemente eventualnih koruptivnih radnji.

Dogovoreno je da to bude praksa i u buduće i da se traže takvi izvještaji.

Radna grupa se saglasila i da se pokrene inicijativa vezana za izduvne gasove i njihovu štetnost u tunelu “Vrmac“što je ovih dana istaknuto i u pojedinim medijima.

Stoga je zaključeno da se radna grupa dopisom obrati Sekretarijatu za zaštitu kulturne baštine opštine Kotor koja bi reagovala prema Direkciji za puteve i ostalim nadležnim organima kako bi se ovaj problem riješio, zaključio je Abramović.

6 KOMENTARI

  1. Stari liberal.
    I posteni vaterpolo sudija, koji ne priznaje cist gol Primorcu u finalu Kupa. Takvi ce pomoc Kotoru.

  2. Gos.Abramoviću-koliko se ja razumim u vrime i likove,vami će tribati barem vrimena koliko je prije vas abitava/gospar Gj.V./ na temu vašemu mistu -da bi ste ispravili-prvo njegove “rabote useljavanja korupcije i mita” u općinske organe u Kotoru! A onda-krenuti iz početka-korak po korak-deletisati njegove rabote-i ne dirati do njegovije staništa…? Jerbo su mu pod hipotekom? Darodavaca…?

  3. Ovo je smiješno. Grupa za borbu protiv korupcije pokrece inicijativu vezano za izduvne gasove i njihovu štetnost u tunelu. Da li je imala kakvog drugog posla? Ajde da vidimo da li je Luka Kotor davala kome kakve donacije, ako već nije Skali? A ko je ovo na Komisiji?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]