Predsezona uništena, spasiti glavnu sezonu

0

Turistička predsezona u Crnoj Gori je, zbog složene epidemiološke situacije, već izgubljena, zbog čega bi trebalo intenzivirati saradnju privrednika i nadležnih, kako bi se pokušala spasiti glavna, ocijenjeno je na onlajn sastanku predstavnika najvećih udruženja privrednika u zemlji, piše Dan.

Predstavnici glavnih privrednih udruženja u Crnoj Gori, na sastanku posvećenom turističkoj privredi u doba pandemije, ocijenili su da su postojeće mjere nedovoljne za sanaciju štete i, između ostalog, predložili nadležnim da razmotre mogućnost uvođenja tronedjeljnog lokdauna na teritoriji cijele države.

Pritom bi trebalo posebno voditi računa o malim i srednjim preduzećima kojima novi lokdaun može ozbiljno narušiti egzistenciju upozoreno je na sastanku.

Predstavnici najvećih privrednih udruženja, Crnogorskog turističkog uduruženja (CTU), Privredne komore (PKCG) i Unije poslodavaca (UPCG), predložili su i da se turistički ra dnici uvrste u grupu prioritetnih građana za vakcinaciju, kao i da se uspostavi komunikacija sa nadležnima u cilju pružanja finansijske pomoći privrednika u nabavci vakcina.

Oni smatraju i da bi trebalo povećati iznose direktne pomoći privrednicima jer su postojeće nedovoljne za ublažavanje problema, ali i uvesti direktne finansijske doznake iz državnog budžeta za kompanije koje trpe ozbiljne gubitke usled pandemije.

Privrednici su poručili i da bi još jedna propala turistička sezona bila kobna za mnoge privrednike, koji već gube privrednu supstancu u cilju preživljavanja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]