Predsjednički kandidat, muka po građanskoj opoziciji

11

Dan poslije junačenja da će na megdan Milu Đukanoviću, nošen euforiom proslave rezultata u Beranama, đe se proglasio pobjednikom sa samo 4 osvojena mandata, Aleksa Bečić, lider Demokrata je obznanio da se neće kandidovati za radno mjesto predsjednika države Crne Gore. I to ne što ne  bi htio, nego što takozvana građanska opozicija neće njega a nudio im se i javno i tajno. Onako na pjat. Uzmite me! Nećete boljega naći, bila je poruka za koju je vjerovao da se ne odbija. A tzv.građanska  opozicija se nije ni osvrnula. Ćuti i vijeća koga da nađe sa nestranačkom sviješću ko u njih vjeruje. Teška je to rabota. Bečića su precrtali. Vraćaju mu ono što ih je omalovažavao samo mjesec ranije, ne želeći ni da se sastane sa njima.
Nakon nuđenja sebe cijela, onako na neviđeno, sad  je, doveden u stisku ponudio i cijelu partiju. Kad oni neće mene, čuo je sebe rezignirani Bečić, ja ću njih podržati svim svojim infrastrukturnim kapacitetima, kazao je Demokratski lider svjestan da se neće skidati  sa bilborda, lansirajući populističku poruku „pobjede a ne podjele“ sa kojom je najbolje u Kotoru, Herceg Novom i Budvi pokazao i dokazao svoju neiskrenost i mržnju prema svima koji na sreću ne misle kao on.

Bečić će sad da se dodvorava čak i Frontu, samo da ga ne isključe sa kanabea političkih previranja. Jasno  je i njemu da je zakasnio jer je URINA perjanica određen, kako se i pretpostavljalo, da zastupa tzv. građansku opoziciju na pregovorima sa političkim (ne)istomišljenicima, ukoliko ovi budu imali slobodan dan od suđenja za navodni pokušaj terorističkog napada na Crnu Goru.

Zanimljivo je da se tzv. građanska opozicija, koja ukupno jedva prelazi cenzus, ozbiljno bacila u dumanje kakvoga i kojeg kandidata da poture ispred sebe? Kao što oni neće Bečića, narod neće njih. Ništica mandata u Beranama i Ulcinju pokazala je jasan put stranputici Demosa i Socijaldemokratske partije. Neće ni lidera te dvije odlazeće partije biti na bilbordima, što će umnogome umanjiti šarolikost krajputaške političke scene diljem crnogorskih staza i bogaza.

Koga za zajedničkog kandidata rasklimane opozicije, tema je koja ugrožava i mentalno zdravlje tzv. građana.

Jedan od njih insistira da zajednički kandidat bude liderica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković. Problem je samo što ona neće, vjerovatno što joj se ne dopada ideja da je podržavaju oni čija je snaga na izdisaju.

Ako neće ona, ko će? Možda da podrži tzv. građanska opozicija  predsjednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) Hazbiju Kalača, koji je najavio kandidaturu na predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori. Ili možda Vasilija Miličkovića, privrednika koji je najavio kraj partitokratije nakon njegove pobjede.

Još jednog keca u rukavu imaju lideri tzv. građanske u propadanju. Radi se o Marku Milačiću, šefu nove partije Prava Crna Gora. Zajedno sa ruskim snagama  inače  autohtonim crnogorcima  i šajkačkom braćom,on bi mogao daleko da dogura.

Tu je i dekan Fakulteta za državne i evropske studije Đorđije Blažić, pravnik vijeka i stručnjak za opštedruštvenu rehabilitaciju građana Crne Gore.

Ostaje da se vidi da li će stići kolektivna kandidatura Šišmakova i Popova, ruskih predstavnika u pokušaju državnog udara oktobra 2016. godine.

Kandidata nikad više i nikad sa ovakvim karakteristikama raznobojne političke moći i podrške. Biće najmanje 6 ili sedam bilborda, sa nasmijanim licima i porukama kako će procvjetat cvijeće demokratije u reveru i rukom na srcu cijela naroda.

Ovakva politička ponuda garantuje da će biti prvog kruga. Za drugim očigledno neće biti potrebe a naslućuje se treći, počasni krug  za kraj puta  onima koji su mislili da su vječni.

Slavko Mandić

11 KOMENTARI

 1. Gospodine Mandiću oduševili ste me.
  sad bi valajlo nešto da napišete oko novim kandidata sve bolji od boljega. Blago nama ticama u zelenom lugu.

  • Moj grad želi dobro Kotoru navijajući da se vrati DPS.
   Riviera,Livnica,Bokeljka,Autoremont,Jugooceanija,Fjord,Urc…..i naravno Jugopetrol…..Moj grad slavi ove “uspjehe” DPS-a.
   Nesposobnijih za razvoj Kotora a sposobnijih za svoje špagove nema od bivše vlasti.
   Šampioni uhljebljavanja nesposobnih,prevazidjenih partijskih k(l)adrova.
   Ovo je samo kad je Kotor u pitanju,da ne pominjem cijelu državu,tu tek kraja nema njihovim nepočinstvima.
   Nego,što će Skala,kad pa’ne Milo?

  • BOKELJU BIĆE TE ŽELJA I TEBE I TVOJE ISTOMIŠLJENIKE. NEKA NE VALJA NIŠTA, ALI BOLJI JE OD TI TVOJIH, U SVAKOM SLUČAJU.DAO NAM JE DRŽAVU, I NEKA TI BUDE ČAST ŠTO SI NJEZIN GOST! ZA SKALU NE BRINI I ČAK BUDI ZAHVALAN UREDNIKU, ŠTO TAKVOJ SPLAĆINI DAJE TOLIKO PROSTORA, DA BI ISTI PLJUVAO PO NJOJ.
   NEGO ZNAJU LJUDI DA SI DEŽURAN, PA DA TE ČUJU…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]