Predsjednik će postupiti shodno Ustavu i poštujući dogovor

0
Milo Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović reagovao je na više objava u medijima povodom procedure opoziva ambasadora.

Iz njegovog kabineta je saopšteno da je 8. februara tražio mišljenje nadležnog skupštinskog Odbora, ali da do danas mišljenje nije dobijeno.

“Predsjednik će postupiti shodno Ustavu i poštujući dogovor”, poručeno je u Predsjedništvu.

Kako je objašnjeno, dužnost predsjednika je postavljanje i opoziv ambasadora.

“Ambasador je dužan da djeluje u skladu sa instrukcijama Ministarstva vanjskih poslova. Svako nerazumijevanje ili nejasnoća u pogledu instrukcije rješava se na relaciji ambasador – MVP, mimo javnosti. Očuvanje ugleda Crne Gore i dostojanstva diplomatske profesije je zajednički interes. Dio toga je dogovor Predsjednika i predstavnika Vlade od 26. januara.  Poštovanje dogovora je odgovornost i obaveza svih strana”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, jednako tako su i dužnost Predsjednika da odluku o opozivu ambasadora donese u skladu sa ustavnim i zakonskim procedurama, i dužnost MVP da na osnovu ispoštovane unutrašnje procedure o tome pravovremeno i valjano obavijesti zemlju prijema.

“Jedino time snažimo vladavinu prava i nadograđujemo demokratske kapacitete institucija i društva”, zaključuje se u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]