Predsjednik OO DPS-a Kotor biće izabran nakon dogovora Radne grupe i Predsjedništva partije

37
Predsjedavajući sto

Osmu izbornu konferenciju DPS-Kotor, koja je održana u velikoj sali kotorskog Kulturnog centra pozdravili su koalicioni partneri u kotorskoj opštinskoj Skupštini Vido Drašković u ime LP CG Kotor, Ljiljana Velić, predsjednica Opštinskog odbora HGI-ja i Andrija Lompar, predsjednik kotorskih Socijaldemokrata, jedinstveni u stavu da Kotor treba ozdraviti nakon blokade u koju je doveden od strane, sada već bivše vlasti.

Obrad Mišo Stanišić, poslanik DPS u parlamentu CG, pozdravljajući Konferenciju izrazio je vjerovanje da će novoizabrani Opštinski odbor DP-a realizovati program ove partije u Kotoru i da će posao koji su započeli ove  godine brzo dovesti do kraja.

On je kazao da će DPS, sa svojim koalicionim partnerima ponovo biti  vlast u Kotoru, ne da bi vladala Kotorom nego da građanima bude bolje.

Kotor treba da vode ljudi koji vole ovaj grad i Crnu Goru, a DPS ima za to ima povjerenje građana.

U uvodnom izlaganju predsjednik OO DPS Kotor  Željko Aprcović je podsjetio da su minule četiri godine, između dvije opštinske konferencije  DPS-a pa do danas, karakterisali različiti politički vjetrovi na nivou Kotora.To je na žalost, kazao je on, determinisano izbornim rezultatom 2016. godine kada je DPS, sa svojim prirodnim koalicionim partnerima HGI-o, SD-om i Liberalima za nekih 50 glasova izgubila izbore i otišla u opoziciju. Svjedoci smo da je od tada formiranjem jedne vještačke većine sačinjene od programski potpuno različitih političkih subjekata Kotor bio u svojevrsnoj političkoj, ekonomskoj i razvojnoj blokadi. Epilog takve koalicije se ogleda u brojnim neriješenim problemima a koji se, između ostalog, odnose na neodržavanje sjednicea SO, nepoštovanje skupštinskih odluka  za račun predsjednika opštine Kotor, zatim neusvajanje budžeta za tekuću godinu, nedonošenje strateških planova razvoja, nezakonito zapošljavanje, neracionalno trošenje sredstava, nerješavanje nagomilanih komunalnih problema, ignorisanje zakonskih obaveza u izvještavanju o utrošenim sredstvima opštine Kotor, donošenje odluka štetnih za grad,  itd. kazao je Aprcović.

Za sve to vrijeme OO DPS-a Kotor, sa svojim koalicionim partnerima sa državnog nivoa, nastojao je da ukupnu javnost informiše o nagomilanim problemima i nezadovoljstvu Kotorana, upozoravajući na dugoročne posljedice koje će pomenuta disfunkcionalna koalicija imatri na politički, ekonomski, društveni i kulturni razvoj Kotora. Naši stavovi, kazao je Aprcović, su potvrđeni i od samih političkih subjekata, konstituenata vlasti, danas već bivše vladajuće koalicije u Kotoru. Shodno tome, oformila se većina u SO Kotor koja je podnijela inicijativu za razrešenje kako predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića, tako i predsjednice SO Dragice Perović kako bi grad vratili na put prosperiteta i odgovornog odnosa prema njemu i građanima, kazao je Aprcović.

Željko Aprcović, predsjednik OO DPS Kotor

On je saopštio da je DPS u Kotoru svjestan da je pred njima izazovan zadatak, ali da će se zalagati za jačanje lokalnog Opštinskog odbora, otvoreni dijalog,osluškivanje potreba građana i tolerantnost prema različitim idejama.

Kao najjači politički subjek obaveza DPS je da podstakne razvoj Kotora, zašto je neophodno da se svi odbornici u SO aktivno uključe u rad Kluba odbornika, da se na svakih mjesec, do 45 dana održavaju sastanci Mjesnih odbora, osavremeni rad Kluba odbornika i otvori prostor za šire učešće građana i razmjenu ideja i iskustava, poručio je Aprcović u svom obraćanju.

On je kazao da je dosadašnja vlast pokazala pravo lice u Kotoru i da su sve su glasnije ćakule u Kotoru da su ovi vlastodršci promijenili ime gradu u grad blokade. Zbog toga smo, poručio je on, danas ovdje, da snažimo i obnavljamo svoju političku arhitekturu, projektujući budućnost mediteranskoj Crnoj Gori. A mediteransko znači široke, daleke horizonte gledanja i očekivanja, rekao je Aprcović, naglašavajući da samo najbolji među njima zaslužuju da budu i najodgovorniji koji će mudro i savjesno artikulisati potrebe svih građana Kotora i vratiti ga  na mjesto koje mu pripada, njegove su poruke.

Kordinator DPS-a Branko Čavor, član predsjedništva DPS-a i kordinator za Kotor je kazao da želi i očekuje da današnja izborna konferencija u Kotoru analizira pređeni put u minule 4 godine i da donese pametne odluke koje znače budućnost DPS-a u Kotoru i razvoj države Crne Gore . Ova Konferencija u Kotoru, po njegovom mišljenju ne bi trebala da ima svečarski, već radni karakter uz dobru analizu. Ono što nije bilo dovoljno dobro treba unapređivati a ono što se pokazalo lošim radom treba zaboraviti i otkloniti, kazao je koordinator DPS-a za Kotor..

Treba kroz detaljnu analizu odgovoriti na pitanje što je to što je dovelo kotorski DPS? Po njemu nije ništa strašno biti u opoziciji, izvuka se pouka, ali uz jasnu strategiju kako dalje.
Što se tiče bivše vlasti u Kotoru, pokazalo se da je to jedna neozbiljna priča za grad Kotor, i da su oni praktično blokirali grad. Čavor ne bi želio da se prviše bavi njima, jer su oni i sebe o jadu zabavili a o jadu su zabavili i grad i građane Kotora.”Stoga za nas pouka da nije samo cilj doći na vlast. Cilj je ozbiljno raditi i rezultate pokazati građanima”, rekao je Čavor, pozivajući na novu energiju u redovima DPS-a Kotor.

Na konvenciji je od predloženih 73 člana od kojih će biti izabrano njih 58 u novi Opštinski odbor.

Konferenciji je prisustvovala  Marija Maja Ćatović, članica Predsjedništva DPS-a CG, Aleksandar Saša Bogdanović, ministar kulture u Vladi Crne Gore, poslanici u Skupštini Crne Gore  Ljuiđ Ljubo Škrelja i Obrad Mišo Stanišić i predsjednici DPS Herceg Novog, Tivta i Budve.

Odluka o daljim koracima skupštinske većine nakon Kolegijuma predsjednice SO Kotor

Nakon svečanog dijela Izborne Konferencije DPS-a Kotor Željko Aprcović je kazao za Skala radio da je skupštinska većina na čelu sa DPS-om tražila tražila da se organizuje Kolegijum i da je, prema njegovom mišljenju, sjednicu trebalo zakaziti odmah nakon dobijanja odluke Upravnog suda. „Zašto se čekalo do petka, samo mogu da sumnjam“, kazao je on..

Poslije sjednice Kolegijuma predsjednice SO Dragice Perović, koja je zakazana za ponedjeljak, 17. juna u 13 sati, skupštinska većina će se  odredti prema onome što bude zaključak Kolegijuma, odgovorio je Aprcović.

Novi predsjednik OO DPS Kotor nakon dogovora Radne grupe i Predsjedništva partije

Na pitanje da li se zna ko će biti predsjednik OO DPS-a Aprcović je odgovorio se kandidat za predsjednika Opštinskog odbora se po Statutu bira na način da se nakon konstituisanja novog Opštinskog odbora formira Radna grupa koja se, u dogovoru sa Predsjedništvom partije odlučuje za kandidata koji će biti predložen i izabran za predsjednika OO DPS Kotor.

37 KOMENTARI

  • A ti pitanje jesi li i osmogodišnju ? To oko navigavanja zna se kako se završavalo.
   Znamo ti inteligenciju Ljutka,

   • To nije istina.
    Po Statutu partije,Opstinski odbor bira predsjednika OO,uz saglasnost Predsjednistva partije koje(ako se ne varam) broji 15 članova?
    To je zvanično i po Statutu.
    Naravno,znamo da tako nije u “prirodi” i da sve konce u drzavi povlaci samo jedan covjek.On upravlja Vladom,pravosudjem,policijom,vojskom,podzemljem.
    To je covjek koji je presao put od Titovog omladinca,Jugoslovena,Srbina,mrzitelja šaha,ratnika za Dubrovnik,deportatora Muslimana,do Montenegrina,buduceg Mitropolita eparhije Skaljarsko-kavačke.
    E sad cemo vidjeti da li je uzeo prevelik zalogaj,krenuvši na Crkvu…
    Postoje dvije teorije zbog cega se odlucio na ovaj radikalan korak,najavljujuci otimacinu hramova uz namjeru stvaranja Dps crkve na čelu sa njim,pretpostavljam?
    Ne mogu vjerovati da ce kao poglavara postaviti Miška Vukovića,Miša Stanišića ili Tarzana Miloševića…..mozda bi najbolji kandidat bio Katnić?
    Što se “teorija” tiče,jedna bi mogla biti da je Crkva poželjna tema u predizbornoj kampanji koja ce vjerovatno trajati godinu dana?Sto ima drugo da ponudi simpatizerima i biracima?
    Mislim na one koji ala maka glasaju za njega i Dps.
    One druge,podmirice kao i uvijek,apanazama,legalnim i nelegalnim biznisima,poklanjanjem teritorije,uglavnom naše Boke,opraštanjem poreza i sl.
    Druga teorija,njegova posjeta Rimskom biskupu od prije par mjeseci nije imala samo kurtoazni karakter?
    Indikativno je da naše komšije,prijatelji,Bokelji,istaknuti predstavnici svjetovnog i duhovnog života rimokatolicke provenijencije,ćute i ne očituju se na namjere države da otima imovinu hrišćanske braće?
    Je li to ono po onoj “da komšiji crkne krava” ili ne,vidjecemo ubrzo.
    Ne zelim da vjerujem u neiskrene namjere nasih komsija.
    Sve sto oni pozeljeli nama,zelim i ja njima.

  • Ne smiju ni pr…. bez gazde. Dresirao ih tako da imaju tremu i kad ga vide. Sjecate li se kako Migo crni kaze da ima tremu pred gazdom. Tako i Aprc da bi ubio tremu popije dvije vise i onda nastane smijurija.Zato su im sada poslali Skrelju da se ne bi traumirali. 😂😂😂

 1. E nesreco bozja,dodji na sastanak DPS,ako te puste,da naucis nesto
  Na izbornu konvenciju dolaze samo oni koji su kandidovani na njesnim organizacijama,a ne ko hoce sa ulice kao kod vas
  .Sto se tice Marte ona je dama vrlo obrazovana i inteligenta,kazi koju Martu imate vi.Lajes kao kucka iz veza,ako imas petlju istupi sa imenom i prezimenom
  Ti si obicni jadov i bolesnik.i pokajnik.

  • Jovo izdrži još jedan mandat.
   Nabij noga ove odrtine DF-a, sa
   mantijaškom bratijom.
   Uvijek napreed …….

  • Sto se vi dvoje odma obadate. Pa nijeste vi za dps, vi ste neovisni, ha, ha, ha. Manje rakije na ovu vrucinu iako znam da vam treba, da vam ublazi boli.

   • Nismo za DPS, ali jesmo za Jova
    Suđića kao čovjeka, spirtistu i
    čestitog sugrađanina!
    Ali nikad nećemo biti za popove i
    opoziciju, pa Ti vidi surlašu, kad
    blejaš i trumbiš.
    Nisi Ti prošao splitski Katalinića brig, na Bačvicama pod upravom
    UDBE !
    Sve to treba u kazu Marka Benzona ….

    • Sto ne ostaste tamo na Bacvice, iako i tamo ima popova. Meni licno ne smetaju ni jedni. Svi zele u svome stadu sto vise blejaca tako da mozes blejati i odje i tamo, isto ti je. Nemoj mrziti, to je bitno,a blejati mozes danonocno. Opasni su ovi sto mrze pa tu mrznju prenose na narod. Cuvaj svoje ne diraj tudje i neces faliti. Sa Joom i dps om neces daleko stici. Trideset godina je mnogo a niko nije vladao toliko a da nije bio apsolutista. A i njima je svijema dosao kraj. Mucnite glavom i pdestrojavajte se dok ste na vrijeme

 2. Tuzni skupe,dodjoste na izbornu konvenciju i ne izabraste nikoga.Cekate order iz Rastoka. A tek lista funkcionera i gostiju vam je jaca. Miso Stanisic, Luidj Skrelja itd, itd, sve stihovi od formata.Ne vidjeh Martu Scepanovic, mora da se izgubila u onolikoj sali koja je bila poluprazna.I iz centrale su digli ruke od vas, a ne nece gradnani. Nego grickajte pomalo to sto ste alocali i ne talasajte mnogo. Pokazali ste za 30 godina koji su vam kapaciteti.

  • Kako nijesu izabrali nikoga ??? o cemu pricas ??? pa izabran je novi opstinski odbor !!! ne lupaj kada neznas !!!

   • Ko je izabran za presednika, to je bitno. Predvodnik sa caktarom se broji jedino. Ovce ionako sluze samo za blejanje. Ali caktar se jos kuje u Rastoke, pa kad bude gotov javiti ce vam da budete jednoglasni.

 3. Jovo je čudo neviđeno’, nemote ga
  micati .
  Dobri sui i Miloš i Željko, sve orijaši, da ih nema jadno bi bilo.

 4. Nikola Janović ili doktor Kumburović su jedini ozbiljni kandidati da partiju koja je osnovala ovu državu vrate na čelo Kotora.
  Ozbiljni ljudi pred najboljim godinama.
  Uz njih možda Dejo Adžić, Aprcović i Avramović. Ukloniti daleko Brguljana, mladog nadobudnog Dragomanovića, nepismenog Su, kuma Kašćelana, buda od Abramovića.
  Janović je prvi izbor.

 5. Dzeverdarovica za predśednika mlad je sposoban dobar dovjek i nije se nikome zamjerio a Sudjic neka uziva u zasluzenoj penziji

  • Još Jovo poteže, u Ellasu, sa ona dva burazera , na ponti.
   Pregovara inkpgnito sa SPC, preko portparola iz Bajica, kao nekad Tempo u Reževićima !
   Ništa bez Jova !

 6. Glasila. haaHaa
  Kad bi svi bili kao nasa Skala manje bi problema bilo.Dok je ovakvih malih i zajedljivih bice jos bruke .
  Skala samo hrabro kakvi jeste .Od vas saznamo sve sto drugi precutkuju.
  Svaka vama cast.

 7. Bas kai i tvoji.Svi ama bas svi kovertiraju .
  Srbi tvoji su naravno nebeski pa oni to odigraju uz amin Urineja.

  • Onoliko koliko je pošteno. Nisu sami sebe zaokruživali pa ispade da čuveni ekspert P A ima više od 100 glasova.
   Sam ih sebi davao. To vam je mjerilo i poštenje.

 8. Koliko ja znam iz sturih izvora, najozbiljniji kandidat za presjednija oodps kotor je dr.sale,sale je kao andol niti pomaze niti skodi.Sale je bio uspjesan koliko i ovi Jokic koji je Kotor zaduzio onim semaforom,a sale ni toliko,Jole mu je bio desna ruka a Pedja lijeva,Mrgud mudra glava koja misli i kad spava…

 9. Igor Kumburovic je novi prredsjednik opstinskog odbora. Aprcovic je dobar čovjek ali ne zna voditi stranku. Partija je u rasulu u Kotoru a na drzavnom nivou odlicno stoji.
  Hvala Skali na iscrpnom izvjestaju.

  • Bas kai i tvoji.Svi ama bas svi kovertiraju .
   Srbi tvoji su naravno nebeski pa oni to odigraju uz amin Urineja.

 10. Hoćemo nazad Bora…..najbolji je od svih posle Maje…vjerujem da je shvatio koliko su skrenuli sa puta i da ništa nije vrijedni kao cist obraz…
  Aprcovic je dokazao neznanje i poltronstvo kao i Avramovic i suzic….nove snage koje će se boriti protiv kovertasa…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.