Predsjednci SO i opštine Kotor Bukilica i Stjepćević čestitali 13. jul – Dan državnosti Crne Gore

1
Aleksandar Stjepčević i Nikola Bukilica

“U ime Skupštine Opštine Kotor i svoje lično, svim građankama/ima Kotora najsrdačnije čestitam 13. jul, Dan državnosti Crne Gore.

Dan državnosti se obilježava u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine, kada je Crna Gora na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država, kao i na 13. jul 1941. godine, kada se narod Crne Gore i Boke Kotorske digao na ustanak protiv fašizma.

Praznik simbolizira istoriju i tradiciju naše države, njenu snagu i trajanje, ali i mogućnosti bržeg i uspješnijeg razvoja, te svestranog napretka Crne Gore.

Poštovane sugrađanke/i, sa željom da Kotor i Boka Kotorska sa svim svojim tradicionalnim vrijednostima, prirodnim ljepotama i kulturnim blagom sa UNESCO-ve liste, te u skladu s tim i budućim razvojem, značajno doprinese razvojnim perspektivama naše Države, još jednom vam iskreno čestitam 13. jul – Dan državnosti”.

*  *  *

U čestitki predsjednika opštine Aleksandra Stjepčevića se kaže:

Dragi moji sugrađani, u ime Opštine Kotor i svoje lično, najsrdačnije čestitam 13. jul – Dan državnosti Crne Gore.

Ljudi čine porodicu, a porodica je osnov Države.

Želim da sklad, razumjevanje, ljubav koju imamo prema najbližima gradimo i na višim nivoima, jačajući našu zemlju ujedno stvarajući bolje uslove za život svih nas.

Crna Gora je naša porodica i zato dragi moji sugrađani, još jednom, sretan nam praznik.

1 KOMENTAR

  1. Na ustanak 13.jula.1941 godine digli su se narodi i narodnosti CRNE GORE,BOKE i SANDŽAKA…!!!!!!! Koje su u USTANKU predvodili PK KPJ za Crnu Goru,Boku i Sandžak-na čelu sa MILOVANOM ĐILASOM-ĐIDOM!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].