Predstavljen projekat “Dobrota Palazzi” na lokaciji bivšeg auto kampa

22
Dobrota Palazzi, projekat visokog nivoa

Dr Aleksandar Stjepčević i Niša Saveljić

U zalasku sunca, sa pogledom na bonacu kotorskog zaliva, na prostoru nekadašnjeg auto kampa koje je sada gradilište ekskluzivnog turističkog naselja “Dobrota Palazzi,” juče je svečano otvoren novi put, koji povezuje Jadransku magistralu sa priobalnim putem i zvanično predstavljen projekat budućeg turističkog naselja.

Pored bolje povezanosti, izgradnja puta doprinijeće poboljšanju elektro-snabdijevanja, kao i čistijem moru tokom sezone.

Nakon tehničkog prijema, koji je zakazan za kraj ovog mjeseca, ovaj put će biti  dvosmjeran, na opšte zadovoljstvo Kotorana, ali i investitora.

Put je izazvao dosta polemike.

Po DUP-u Dobrota predviđen je kao dvosmjerni, ali zbog tehničkih odredbi je sada jednosmjeran, što nije interes ni građana ni investitora koji je prije mjesec dana uložio zahtjev za njegovu promjenu.

Sadašnja signalizacija, koja upućuje na jedan smjer, nakon zakonske procedure biće dvosmjerna za saobraćaj, kazao je otvarajući novu saobraćajnicu dr Aleksandar Stjepčević, gradonačelnik Kotora.

U dogovoru sa preduzećem Vodovod, izveđeni su radovi na staroj česmi koja će ponovo biti u upotrebi, kazao je on.

U izgradnju puta investirano je 170.000 eura.

To je sastavni dio prve faze izgradnje modernog turističkog naselja Dobrota Palazzi na prostoru nekadašnjeg autokampa.

Projekat turističkog naselja sa 4 zvjezdice, prvi takvog tipa na teritoriji opštine Kotor, od velikog je značaja za razvoj ovog dijela Boke.

Za dvije godine ovdje se očekuje moderan kompleks sa sadržajima poput otvorenog bazena, pješčane plaže, restorana i wellness centra.

Ovaj projekat otvara mogućnost za nova radna mjesta, kao i povećanje interesovanja za nove investicije na području kotorske opštine, kazao je gradonačelnik Stjepčević, uvjeren da će se ispoštovati rokovi gradnje koje je postavio invenstitor.

Ističući značaj budućeg turističkog kompleksa na kampu, za koji je kazao da nije megalomanski projekat, Niša Saveljić, suvlasnik i predstavnik stranog kapitala, naš legendarni fudbaler, istakao je da ga je upravo sport naučio stalnoj borbi.

“Fudbal je bio moj zivot i moja strast. Nakon završetka sportske karijere, uložio sam mnogo napora da prijateljstva i dobre poslovne veze koje sam stekao tokom života i rada u Francuskoj budu stavljeni u funkciju privlačenja kapitala i dovođenja kredibilnog investitora koji će prepoznati potencijal koji nudi Crna Gora. Vjerovao sam da će taj posao biti lakši, da će na tom putu biti manje prepreka a više razumijevanja, ali valjda je velika borba nešto što mi je suđeno”, kazao je Saveljić.

Kao predstavnik stranog kapitala i suvlasnik, Saveljić je posebno srećan što se ovakav projekat realizuje u njegovom gradu i što je sa svojim timom uspio da partnere iz Francuske ubijedi da novac ulože baš ovdje, na ovom bajkovitom dijelu Dobrote, na prostoru nekadašnjeg Auto kampa koji je odavno izgubio svoju funkciju i postao zapušteno mjesto, bez ambicije da se bilo šta promijeni.

Kada sve jedinice budu stavljene u funkciju ovaj dio Boke Kotorske moći će da se pohvali sa naseljem visoke estetske vrijednosti, sa sadržajima kao sto su pješcana plaža sa pratećim barom i privezištem za jahte, otvorenim bazenom, spa i wellness sadržajem, kao i centralnom jedinicom turističkog naselja kojom će upravljati neki od renomiranih hotelskih operatora.

Sve ovo će značiti i nova radna mjesta, a prioritet u zapošljavanju imaće stanovnici opštine Kotor.

”Mi ovdje danas nećemo obećavati kule i gradove. Ovo nije megalomanski projekat, poput nekih koji su živjeli samo u medijima a u stvarnosti nažalost ne. Ovdje ne govorimo o milijardama i nemogućim misijama. Govorimo o nečemu što je realno planirano, što će biti po mjeri ovog prostora i što će biti održivo i trajno. Ova investicija je projektovana na blizu 20 miliona eura. Možda ce mnogima zvučati skromno, ali procjenjujemo da su upravo ovakvi projekti prava mjera. Vjerujemo da će primjer slijediti i drugi investitori i da će realizacijom projekta Dobrota Palazzi cijeli ovaj pojas, pa i sve nekretnine u blizini, dobiti dodatnu vrijednost”, poručio je Saveljić.

U saradnji sa Opštinom i Mjesnom zajednicom Dobrota ova kompanija pokrenuće još nekoliko društveno odgovornih akcija u želji da doprinese ljepšem i urednijem izgledu Dobrote, ali i da pomogne nekim sportskim društvima u mjeri mogućeg.

”Moje prisustvo na samoj lokaciji konkretno biće i prvi korak, u dogovoru sa predsjednicom Mesne zajednice Dobrota 2, gđom Nađom Moskovom i potpresjednicom Biljanom Pavićević, na sanaciji i obnavljanju igrališta na Svetom Stasiju gdje će djeca, omladina i ostali građani uživati u sportskim sadržajima”, rekao je Saveljić.

U ime investitora govorio je i Andy Ellis koji nije krio oduševljenje jedinstvenim ambijentom i ljepotama koje prosto mame.

On je izrazio veliko zadovoljstvo što učestvuje u projektu koji će oplemeniti dio prostora prelijepe Dobrote.

Svečanosti je muzičku notu dala kotorska ženska klapa Maris.

dr Aleksandar Stjepčević
Niša Saveljić, crnogorski legendarni fudbaler u ime investitora
Andy Ellis
nova saobraćajnica
otmeno kako i priliči u Dobroti
ženska klapa Maris

22 KOMENTARI

 1. Moram da prokomentarišem ovo. Ovaj kompleks će biti jedan od najljepših, ako ne i najljepši kompleks kod nas u Kotor. I zaista mislim da će, kad bude završen, svako poželjeti da kupi ovdje jednu vilu…ili makar da koristi plažu koja će ovde nadam se biti napravljena.

  Ono što je bitnije jeste da ovaj projekat nije jedan od onih “rekla kazala pa nikad ne završila” no mi se čini da će zaista da zaživi i da ćemo uskoro imati prilike da ga obiđemo i uživo.

 2. Lijepa li su ova stabla na ovu maketu. Oce li i njih ozidat, tj sagradit da niknu preko noci ili nam mazu oci ?????

 3. Poštovana Skalo,
  uz svakodnevnu rabotu, ukoliko ona ne zahtijeva koncentraciju, rado slušam Vaš program. Velika je vaša želja i trud da baštinite kotorsko i to zaista cijenim,
  Sitna ,,žbaljavanja” oko kojih se od nekih, vjerovatno kvazi kotorana, u komentarima, poput onog sa beskrajnim znacima pitanja i polubardanim riječima pokreće lavina gadosti, ne primjećujem.
  Rado pročitam stavove dragog prof. Pasinovića i žalosno je da takvi ljudi nisu više uključeni u aktivnosti naše svakodnevnice.
  Isplivali su neki NOVI i kotorani i furešti koji urušavaju, naš nekada lijepi grad.
  Mišljenja sam da je gradnja izobličila lijepo lice Kotora, da kasabe koje su nikle po Dobroti i Prčanju niko neće ukloniti.
  Isto tako smatram da je na mjestu nekadašnjeg kamp naselja trebalo ozelenjeti zapušteno zemljište i urediti mjesto za banj.
  Kotoru fali velika sala da njegovi maturanti ne idu godinama po Budvi i Tivtu, pored svog prelijepog kulturnog Grada, kome spomenuti nisu ni u cavatu.
  Srušili su staru Slaviju, uništili park oko nje i sagradili monstrum od hotela koji se danas raspada, umjesto da staro zdanje Slavije pretvore u prizemlju u salu za bal mladosti i nas, starijih kada je za to prilika, a ona prelijepa stabla ostave da budu dio ljepote kotrske okoline.
  Kotor je za tranzitni turizam i gradnja na mjestu kamp naselja u Dobroti, za mene je jedan u nizu promašaja i ne znam zbog čega neko ko voli Kotor to ne može reći, zbog čega vi takav komentar ukidate, a vrijeme će biti jedini sudija ko je imao ispravno mišljenje

 4. Nekima nikada nije dobro kada se nesto novo i ljepo gradi,kao ovaj objekat na nekadasnjem Kapu.Sada se gradi i biti ce sigurno kao sto je Maketa,kada se zavrsi.Pa neka radi i dva,tri mjeseca bolje ce biti nego ono ruglo od starog kampa,koje je odavalo ruznu sliku godinama.

 5. blago vam upamet,a kako je lijepo samo preko magistrale,one barake od zemljotresa davno napravljene,neko reko Rio,da pravi Rio deJaneiro,ispod puta glamur a povise puta????

 6. Moja majka stvarno jeste Nađa Moškov al sam za sad ja predsjednik MZ, tacno sam znao kad je Niša upotrebio nadimak Neđo umjesto Neđeljko da ce nastat neki problem! Al’ s druge strane ne znam kako je Biljana iz Pavličević prešla u Pavićević !
  Nadam se da je ovo pocetak jedne lijepe saradnje za cijeli Kotor!

 7. Niko normalan i dobronamjeran neće tvrditi da je
  ono ruglo i sramota bilo bolje nego ovaj uređeni
  civilizovani prostor.
  Bio bi to projekat hvale vrijedan, kad se ne bi
  radilo o uobičajenoj prevari CG poreskih organa
  od strane investitora. Pa ma ko on bio.
  To će, umjesto turističkog, biti obično stambeno
  naselje. Izmislili su novi naziv – kondo-hotel. Tako zaobilaze
  plaćanje komunalija za čitavih 75%!
  To neće biti jedinstvena vlasnička cjelina cijelog kompleksa,
  nego individualno rascjepkano vlasništvo
  stambeno-smještajnih jedinica.
  Radiće par ljetnih mjeseci u punom ugostiteljskom kapacitetu, dok
  će ostatak godine zvrjati prazno.
  Samo će nekoliko čuvara imati stalno zaposlenje preko čitave godine.

 8. Niša svaka ti čast. Lijepo si ovo reko i samo piči dalje . Ko će ti što reć? samo da ovi put bude dvosmjeran kako je evo piše ovđe reko Stjepčević . BIće ovo pravi raj , mjesto je samo takvo.Mali Rio.

 9. da je ovo u Tivat porto ili đe drugo bili bi konteni i zborili kako je prelijepo a u Kotor ne valja. Sto kritizera i politizera. Nije za nas ništa dalje od ape sa Šuranja.Adio vi moji dragi gnjilovi kotorski.

 10. Jadni Tito, za tebe ništa. Za tebe je prelijepo ono što je bilo prije jer tome pripadaš. Nijesi sam. Ima vas ka kaše.

   • Milance, ti si bio na kraju reda kada su i Marks i Bog dijelili pamet. Udri svudje ali Milanceta najvise po tupom predmetu to jest glavi. Sto ima lijepo u toj dzadi? Ti ces i za autoput da kazes prelijepo. Mislim… nonsens! Ti kazes PRElijepo… sto je totalna nepismenost i neznanje. Pre lijepo, pre dobro, pre…

   • Svudje njeni mirodije ne more se od njih ni u gradski WC poc a Obra nidje a dje joj je oni nesritni Malo lalovic … da paricaju po vasdan i pravu cirkus od cirkusa…citav zivot kruva bez motike a nosom para sva svjetska nebesa a sa ce i sestricne jaoj nama u mukama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]