Predstavljena Studija javnog gradskog i prigradskog transporta putnika u Kotoru

3
Autobuska stanica u Kotoru

Prof. Slaven Tica

prof. Slaven Tica

U opštini Kotor je juče predstavljena Studija javnog gradskog i prigradskog transporta putnika na teritoriji grada Kotora.

Šef tima za izradu ove studije, profesor sa beogradskog saobraćajnog fakulteta Slaven Tica je za Skala radio kazao da je riječ o složenom studijsko istraživačkom ali i razvojnom projektu.

Istraživanja su rađena u Kotoru u septembru na velikom broju korisnika i obavljeno je sistematsko brojanje na svim linijama za preko 120 polazaka na cijeloj mreži.

U anketi, građani su pokazali izneneđujuće dobar odziv oko 30% od ukupnog broja stanovnika, što pokazuje njihovu zainteresovanost za rješavanje ovih problema.

Kotorskom opštinom dnevno  procirkuliše 2.260 putnika, a najviše na relacijama koje vode pored starog grada, kazao je prof. Tica.

“Ovim se dobila dobra baza na osnovu koje je kasnije izvršena analiza postojećeg stanja, koja je pokazala sve slabosti postojećeg sistema, ali i potencijal za budući razvoj javnog gradskog i prigradskog transporta putnika u Kotoru. Poslije analiza ušlo se u projektovanje u koje je učestvovalo preko10 eksperata. Definisana je misija, vizija  i ciljevi za novo funkcionisanje. Urađena su  tri koncepta mreže linija kroz podsisteme, gledajući da to bude realno sa mogućnostima grada Kotora”, rekao je Tica.

Dat je prijedlog nove mreže linija, novih polazaka i frekfencija za sva vozila, što će, po riječima Tice privući nove korisnike.

Jedan od prijedloga odnosio se na otvaranje velikog parkinga na izlazu iz tunela Vrmac na tivatskoj strani gdje bi za minimalnu cijenu posjetioci, pored parkinga dobijali i transport do grada.

Predložen je pomorski podsistem i u prvoj varijati je projektovana jedna lokalna linija za kotorski zaliv, a kasnije ako bi se regionalno integrisala tržišta Tivta i  Herceg Novog predloženo je širenje tog podsistema.

To nije primarni sistem.

Primarni je i dalje autobuski, ali bi se razvojem pomorskog potsistema povećala atraktivnost ovog projekta i gradu Kotoru stvorila dodatna opcija za realizaciju njegove mobilnosti, zaključio je profesor Tica.

3 KOMENTARI

  1. Imam jedan predlog da se pravi magistrala od Trojice iznad Kotora do Cetinja preko Goražda, Mirca,Čavora, Majstora i napraviti krivinu i nastaviti do 25 krivine lovćenske serpentine i proširivati na dvotrasne puteve do Njeguša. Od Krstaca do Ivanove Korite takođe potrebno proširiti na dvotrasno i spajati do postojeći magistralni put do Cetinja.Ovo je mnogo važan put tako da bi seljani bili zadovolji sa prevozom.

    • A što će ti dupli trošak oko magistrale od Troice do Majstora-pa potla novu od Krsca do Ivanovije korita? Mora da si završio “šuvaricu”-oliti usmjereno obrazovanje-sa ispustom geografaije? Šteta što si podrijekla građanskoga-đe se ljudi pregone magistralama a ne rural džadama-predviđene i za seljake i za njihovo blago(ti/vi/oni/one…)?!

  2. E blago nama kada nam beogradjanj kroje kapu o linijama i gradskom i prigradskom kao i pomorskom prevozu !!! Nemamo saobracajaca u Crnoj Gori ??? I sto je nedostajalo sadasnjim linijama ????

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]