Predstavnici Bokokotorskog zaliva ne kongresu najljepših zaliva svijeta u Južnoj Koreji

5

Vanja Petrović

Vanja Petrović

“Zaliv danas i sjutra” naziv je Kongresa najljepših zaliva svijeta koji je održan od 16. do 20. oktobra u gradu Yeosu u Južnoj Koreji.

Među predstavnicima 26 zaliva iz 18 zemalja svijeta, ovogodišnjem kongresu su prisustvovali i predstavnici Bokokotorskog zaliva koji je u asocijaciju najljepših zaliva svijeta primljen 2000. godine.

Konferenciji su prisustvovali i istaknuti predstavnici Vlada i opština najljepših zaliva svijeta.

Cilj ovogodišnjeg kongresa je bilo predstavljanje pojedinačnih razvojnih iskustva, sa posebnim akcentom na održivi razvoj, kazala je za Skala radio Vanja Petrović iz Turističke organizacije Kotor koja je prisustvovala kongresu.

Delegacija Bokokotorskog zaliva je navela da su prošle godine uložena velika sredstva za odvođenje otpadnih voda van zaliva, kao i da je u toku izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Takođe je predstavljen i promotivni film “Kotor za sva doba” koji je ocijenjen kao jedan od najboljih promotivnih filmova na ovogodišnjem kongresu.

U familiju najljepših zaliva svijeta na kongresu su primljene i dvije nove članice i to zaliv Al Hoceima iz Maroka i Toyama zaliv iz Japana.

Asocijacija najljepši zalivi svijeta je osnovana 1997. godine u Francuskoj i danas broji 38 zaliva iz 27 zemalja, podsjetila je Petrovićeva.

sa Kongresa najlješih zaliva svijeta: Vanja Petrović

5 KOMENTARI

  1. Drago mi je što smo još uvjek članovi porodice najljepših
    zaliva Svijeta. Samo ne znamo: gdje je sjedište Upravnog odbora Zaliva
    na čiijim obalama živimo, ko je predsjenik Upravnog odbora a ko su
    članovi? Ako nije tajna, bilo bi interesantno da građani znaju.

    • Nemaju stalno sjedište niti mjesto boravka ali mislim da su na Dražin vrt ili u Strp. Sele se po vasdan sa jednoga mjesta na drugo jer ne mogu sjest i ne patišu od ljepote onijeh koji zagađuju našu Boku Kotorsku. Mali mulac.

  2. Kako to da je Bokokotorski zaliv najljepi u svijetu sa još dvadeset i nešto kad za neke ne valja ništa i kada tone Kotor i zaliv i sve je loše , sve propada, umire, mrtvi grad kojega sahranjuju itd. Jeli to ono ne valjamo sami sebi doma a vanka nas priznaju. Čuveni kotorski sindrom.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].