Predstavnici TO Kotor na petom sastanku i konferenciji konzorcijuma projekta CulturWB u Bredi

0

 

Predstavnici TO Kotor, Dragana Samardžić i Zoran Živković, protekle sedmice su u holandskom gradu Bredi prisustvovali petom sastanku i konferenciji konzorcijuma projekta CulturWB koji se realizuje u okviru programa Erasmus+.

Konferencija je bila posvećena osiguranju kvaliteta u današnjem visokom obrazovanju, izvještavanju o realizaciji LLL kurseva na univerzitetima, razvoju novog master programa na univerzitetima posvećenog kulturnom turizmu i samom procesu akreditacije novog master programa.

Pored planirane agende bilo je riječi i o implementaciji ostalih projektnih aktivnosti.

Na konferenciji je zaključeno da prvi krug LLL kurseva mora biti završen do 8. februara 2018. godine, a da bi novi master program trebao biti akreditovan od strane nadležnih institucija do septembra 2018. godine.

U ovom trenutku su na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo Kotor još uvijek  u toku LLL kursevi, i do sada je 7 kandidata uspješno završilo LLL kurs.

Sobzirom da u ovom projektu učesvuje sedam univerziteta iz zemalja Zapadnog Balkana i da su normative različite od zemlje do zemlje, očekujemo da svi realizuju svoje aktivnosti u zadatim rokovima, međutim to ipak zavisi od normative zemlje kojoj univerzitet pripada.

Sljedeći sastanak konzorcijuma će se održati u Mostaru, krajem juna ove godine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]