Predstavnik Hrvata iz Crne Gore na listi kandidata za Hrvatski sabor

10
HGI (Vučinović - Janović)

Na predstojećim izborima 7. i 8. novembra u Republici Hrvatskoj biraće se poslanici u osmom sazivu Sabora.

Na parlamentarnim izborima učestvuju dvije koalicije: Hrvatska domoljubna koalicija i Hrvatska raste.

Hrvatskoj zajednici Crne Gore ponuđeno je iz Hrvatske domoljubne koalicije, da u njihovoj XI izbornoj jedinici imaju svog predstavnika na predstojećim izborima.

Iz Predsjedništva HGI-ja su istakli da je posebna čast biti pozvan i imati predstavnika Hrvata iz dijaspore.

“Sada smo svjesni da su u Republici Hrvatskoj prepoznali snagu Hrvata u Crnoj Gori, i kome se to ovdje može obratiti za pitanja i probleme hrvatskoga naroda. Republika Hrvatska ima ustavnu obvezu da skrbi o Hrvatima izvan Hrvatske, te ovo smatramo sasvim normalnim i očekivanim načinom da preko svog predstavnika u svojoj matičnoj državi Hrvati iz Crne Gore budu predstavljeni u Saboru“ istakli su iz Predsjedništva HGI-a Radiju Dux.

Kandidat na listi XI izborne jedinice Hrvatske domoljubne koalicije je Ilija Janović, predsjednik OO Hrvatske građanske inicijative Tivat i član Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Hrvatsku domoljubnu koaliciju, čiji je moto “Zajedno za jaku Hrvatsku“ predvodi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), a čine je takođe i HSS, HSP, BUZ, HSLS, HRAST, HDS i ZDS.

tekst i foto: Radio Dux

10 KOMENTARI

 1. Svaka cast. Neka se cuje glas Hrvata iz Boke tamo gdje ca ga neko i slusati. Samo vi nastavite sebe da ubjedjujete da u Boki nema Hrvata nego su samo Srbi i Crnogorci. Doduse, kazu, vise puta ponovljena laz postaje istina, ali ne i u ovom slucaju.
  A o cinjenici da je HDZ ekstremna desinca nemam komentara, takvo nesto moze samo neko neobrazovan reci. HDZ je dio Europske Pucke Stranke (kao i Merkelina CDU), pa je po tome I stranka najmocnije zene svijeta, Angele Merkel isto ektremna desnica, to moze samo budala da tvrdi.

 2. Izborni zakon u Republici Hrvatskoj prepoznaje potrebe Hrvata u dijaspori. Taj zakon su izglasali zastupnici svih političkih stranaka u Saboru. Na listi za dijasporu učestvovat će i Hrvati iz Vojvodine, Bosne i Hercegovine, zemalja EU, pa zašto ne i Hrvati u Crnoj Gori?
  Da li će pobjediti demo-kršćanski blok ili socijal-demokrastski blok odlučit će glasači.
  Republika Hrvatska kao punopravna članica EU skrbi o nacionalnim manjinama.
  Crnogorci u Republici Hrvatskoj imaju i financijsku potporu i prostorije gdje organizirano djeluju. Također, imaju glasačko pravo kao i svi građani u RH. Više puta je isticano da Hrvati u Crnoj Gori trebaju imati sva prava kao i Crnogorci u Republici Hrvatskoj što apsolutno podržavam. Poštivanje manjina zahtjeva demokratsku svijest.
  Učimo se standardima demokracije EU. Vrijedi truda.

  • Sjedi krivo-zbori pravo? Pa i ovo da bi Crnogorci trebali imati i sva prava u Hrvackoj kao i Hrvati u Crnoj Gori-zar ne? A ne preko Vrpolja…?

 3. …a ko će da skrbi Crnogorce u Hrvackoj? Je prošli put njih su skrbili predstavnici Roma i ostalih manjina-od manjina…đe su bii tumbali….dati tako se to “reci prčno”?

 4. Andrija jadan si i ništa roba kad unosiš i na ovaj skriveni i funjav način mržnju i razdor ovdje u Boki gdje ga nikada nije bilo.

 5. Andrija vi ste nešto ljuti. Izbori su slobodni, neko voli ovo neko ono. Neka bude ako moze neko clan u Saboru iz Boke poslije mnogo desetljeća. Nekad su naši bili članovi sabora u Zadru, neka se čuje i naš glas u Zagrebu, i podgorici. Nikoga hrvati iz Boke ne mrze.

  • …alo gavun…-nije bio sabor u Zadru-a i da je- tamo je od Bokeza bio jedno Stevan Mitrov Ljubiša! Onaj isti Stevan-jedan od najmlađih “saborskih zastupnika” Bokeza koji je bio i na o n o m”saboru” -Velikoj Narodnoj Skupštini Naroda Bokokotorskog u Prčanju 13.juna 1848-đe su Bokezi donjeli epohalne Odluke-koje su proslijeđene Slavnomu Prevashoditeljstvu Gospodinu Mitropolitu Crnogoskomu na Cetinje i Slavnomu Saboru Hervacko-Slavonskome u Zagrebu(nota bene i pismo i odluke štanpane na narodnom jeziku-ćirilicom!)! U tijema Odlukama između ostalog je pisalo:”Naiperva i naisvetia naša dužnost ta e javiti pred svietom da mi Dalmatinci niesmo no B O K E Z I ! Što smo potrajali do danas….toliko ….koliko ovoi z sada skopčano okružie Bokokotorsko pripada po položaju,po istorii,po eziku,i po plemenu većeg broja Slavenskoi-Srpskoj Narodnosti”!

   Umjesto pozdrava,na ultimu-moj gavunu-lijepo pišeš-ali te ubi “mategra-m/o/atika”-pa nećeš da naučiš da se i “podgorica” piše veljijem početnijem slovom-ki Zagreb,Beč,Pešta,Rim,Berlin……i drugi dragi gradovi -naše prošlosti…

 6. podrzavate ekstremnu desnicu koja mrzi sve i svakoga, koja ima zaostale “svjetonazore”, zbog koje hiljade/tisuce hrvata napusta domovinu u potrazi za kruhom… moze vas biti sram!

  • Diskutujući u tom kontekstu Andrija,
   kao protivnik odlivanja naših kadrova,
   moja vlada (desna ljevica) nudi gospodinu Janoviću jedno mjesto po izboru (sjedimo na stolice, ništa od fotelje).
   p.s.
   Ostani ovdje!…sunce tuđeg neba
   neće te grijat ko što ovo grije…
   akužaj s nama ispod odrine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]