Preduzetnici iz dijaspore donirali Crnoj Gori 60 respiratora

0

Crnogorski zdravstveni sistem dobio je donaciju od 60 respiratora, vrijednu oko milion dolara, od privrednika crnogorskog porijekla iz dijaspore, koji su izrazili želju da ostanu anonimni, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja.

Zahvaljujući se u ime tog resora i Vlade na toj značajnoj donaciji, koja je danas stigla u Crnu Goru, državni sekretar Borko Bajić istakao je da je ona realizovana zahvaljujući inicijativi grupe privrednika crnogorskog porijekla, u kojoj su posredovali premijer Zdravko Krivokapić i ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović.

“Ova vrlo vrijedna donacija dolazi u pravom trenutku, u vremenu kada se borimo sa koronavirusom i kada nam je prijeko potrebno da dodatno ojačamo zdravstveni sistem i sve zdravstvene ustanove, kako bi podjednako imale kapaciteta da se izbore za virusom COVID-19”, kazao je Bajić.

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović naglasila je da donacija 60 respiratora u toku pandemije COVID-19 dovoljno govori koliko je značajna za zdravstveni sistem.

“To je najvažnija vrsta donacije koja nam je u ovom trenutku potrebna i jedini način da tehnički pospješimo sadašnje kapacitete zdravstvenog sistema Crne Gore. Jedan od osnovinih ciljeva Ministarstva zdravlja je da ujednačimo i tehnički kvalitet pružanja zdravstvene zaštite i u najmanjoj opštoj bolnici koja postoji na tlu Crne Gore. Ako uzmemo u obzir značajno povećanje broja respiratora koje sada imamo zahvajujući ovoj donaciji, jasno je da će kvalitet zdravstvene zaštite biti značajno unaprijeđen”, kazala je Radulović.

Današnjem prijemu donacije prisustvovao je i generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Sekulić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]