Preduzetništvo – vizija daljeg razvoja škole “Veljko Drobnjaković” u Risnu

0
O.Š. "Veljko Drobnjaković"

Draško Šćekić

Draško Šćekić

OŠ “Veljko Drobnjaković” iz Risna danas proslavlja svoj dan, a preduzetništvo je prepoznatljivost  i vizija daljeg razvoja ove škole, poručio je za Skala radio direktor škole Dragutin Šćekić.

“To je nešto što diktira moderno vrijeme i učenje u našim školama moramo prilagoditi uslovim koje postoje u društvu, na tržištu rada. Stoga sve aktivnosti koje u ovoj školi planiraju za naredni period na neki način imaju integrisano učenje za preduzetništvo što je jedan od prioriteta i Vlade CG i Ministarstva prosvjete”, rekao je Šćekić.

Aktivnosti će takođe u većoj mjeri biti usmjerene radu u učionici kako bi učenici bili nosioci zbivanja u učionici, najavio je on.

Direktor ove škole izražava nadu da će vremenom nastava biti modernizovana na način da to najviše odgovara samom učeniku.

Što se tiče poboljšanja uslova boravka i rada, resorno Ministarstvo je obezbijedilo sredstva za potpunu sanaciju krova ove škole, koja je u toku, što će biti ogroman podsticaj za dalji rad, jer je do sada škola imala veliki problem sa vlagom i prodorom vode tokom kišnog perioda.

“Ovom sanacijom problem će biti prevaziđen, pa ćemo se više posvetiti unutrašnjem uređenju školskog prostora“, rekao je Šćekić.

Takođe će škola u saradnji sa opštinom Kotor pokušati da u što većoj mjeri privede namjeni prostor ispred škole, koji je uz samo arheološko nalazište Carine, uz regulisanje prilaznog puta i postavljanja javne rasvjete, koja uskoro treba da bude zamijenjena solarnim pločama,  zaključio je Šćekić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]