Pregled kod izabranog doktora elektronskim putem zakazalo 59 Kotorana

0
dr Igor Kumburović

Dr Igor Kumburović

dr Igor Kumburović

U skladu sa pripremnim aktivnostima koje su se sprovodile na realizaciji projekta online zakazivanja posjeta kod izabranog doktora, u sklopu integralnog zdravstvenog informacionog sistema na nivou svih Domova zdravlja u Crnoj Gori i Fonda za zdravstveno osiguranje, u ponedjeljak 11. septembra je počela primjena ovog servisa.

Elektronski će moći da se zakažu sve vrste pregleda, osim preventivnih, savjetovališta za djecu, redovnih vakcinacija, ali i kućnih posjeta izabranih doktora, kazao je za Skala radio dr Igor Kumburović, direktor kotorskog Doma zdravlja.

Za maloljetne osiguranike, kao i one lišene poslovne sposobnosti, lozinku mogu da preuzmu zakonski zastpunici, roditelj  ili staratelj.

Elektronsko zakazivanje pacijenata kod izabranog ljekara je zamišljeno tako da žene koje imamju i izabranog doktora i izabranog ginekologa dobiju jednu lozinku koja će biti jedinstvena za zakazivanje.

Građani će, uz lozinku dobijati i osnovne informacije o tome kako da pristupe portalu.

Pristup portalu ezdravlje.me je moguć preko web adrese ili mobilne aplikacije ezdravlje.me.

Da bi pacijenti mogli da pristupe tom online servisu, potrebno je da se obrate svom izabranom ljekaru kako bi dobili lozinku, odnosno pin kod.

Na naše pitanje koliko je građana Kotora od početka rada ovog servisa, tačnije od ponedjeljka zakazalo pregled kod izabranog doktora, Kumburović je odgovorio da je, uvidom u pregled broja dodijeljenih pinova, tu mogućnost za dva dana iskoristilo 59 pacijenata.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].