Prekid u vodosnadbijevanju dijela kotorske opštine

3

 

Na području kotorske opštine od nedjelje 7. jula prisutni su problemi u vodosnabdijevanju, kada je došlo do povlačenja vode u izvorištu u Tabačini, iz kojeg se vodom snabdijevalo područje od Tabačine do Risna.

„Kako je voda u izvorištu Orahovac još uvijek zaslanjena, ovo izvorište nije bilo moguće uključiti u sistem vodosnabdijevanja. Ipak, zahvaljujući blagovremenoj intervenciji Regionalnog vodovoda na vrijeme su preuzete dodatne količine vode iz ovog sistema, tako da objekti na nižim kotama skoro da nisu imali prekid u vodosnabdijevanju”, obavještavaju Skala radio iz Vodovoda, ali su zato prisutni problem na gornjim kotama pojedinih naselja.

Preraspodjelom vode na pomenutom području, u ponedjeljak 8. jula se pokušao riješiti problem snabdijevanja objekata na višim kotama, ali se pokazalo da postojeći sistem ne može transportovati dovoljno vode iz Škaljara za područje Dobrota – Orahovac – Perast – Risan, iako se iz Regionalnog vodovoda preuzima dovoljna količina vode.

“Najveći problem je u vodosnadbijevanju naselja Sveta Vrača, s obzirom da se za ovo naselje tokom noći nije akumulirala dovoljna količina vode potrebna za sljedeći dan, u utorak 9. jula smo bili prinuđeni prekinuti vodosnadbijevanje područja od Kampa do Sv. Stasija, iznad magistralnog puta, kao i Orahovca i Perasta kako bi se obedzbijedile minimalne količine za danas”, javljaju iz gradskog Vodovoda.

Stoga će se i narednih dana prekidati uredno vodosnadbijevanje područja Sveta Vrača, Daošine, Kamp, Kriva ulica, Sveti Stasije, Ljuta, Orahovac i Perastu u periodu od 1 do 5 sati ujutro.

3 KOMENTARI

  1. Nikad kako treba!
    Sto godina ista pjesma, isti problemi!
    Vazno je da radnike zaposljavate da cesu m… jer nemaju drugog posla!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]