Preko 100 hiljada korisnika #ucidoma sadržaja

0

 

RTCG2 je tokom prvog dana emitovanja #UciDoma sadržaja pogledalo 103572 građana. Najveći broj gledalaca uz RTCG2 je bio u periodu od 08:00 do 14:00 časova, kada je u prosjeku svaki minut ove sadržaje pratilo blizu 20000 gledalaca. To je, na osnovu podataka Telekoma i Ipsosa saopštio danas ministar prosvjete Damir Šehović.

“Dodatno, podaci o gledanosti MNE sporta, odnosno sad Uči doma 1 i 2, će biti dostupni u narednih nekoliko dana, ali nema nikakve sumnje da su takođe odlični. Prema okvirnim informacijama kojima raspolažemo, i ova dva kanala su u vrhu po gledanosti od početka emitovanja programa za učenje na daljinu #UciDoma”, istakao je Šehović.

Na isti način podatke komentariše i urednik RTCG2 Sabrija Vulić.

“Javni servis je ovim projektom i projektom Živimo kulturu, još jednom potvrdio svoju osnovnu funkciju, a to je da bude u službi građana Crne Gore. Ovih dana stavili smo sve svoje raspoložive kapacitete u funkciju, strogo vodeći računa o zdravlju zaposlenih, a što je bio dodatni napor. Vjerujem da smo do sada odradili posao kako treba, čemu idu u prilog u činjenice o gledanosti naših programa”, kazao je Vulić.

Šehović se osvrnuo  i na podatke o korišćenju vebsajta #UciDoma, koji je takođe za kratko vrijeme postao izuzetno posjećen. Tačnije, samo u prvih nekoliko dana imao je oko 85000 posjeta od strane 41000 korisnika, a zaključno sa današnjim danom očekuje se oko 50000 korisnika i oko 100000 posjeta.

“Ponosni smo što smo projekat #UciDoma realizovali u rekordno kratkom roku. To je bilo moguće zbog dvije stvari: nevjerovatnog entuzijazma svih koji su radili na tehničkom dijelu Projekta i nijesu pitali za radno vrijeme, kao i zbog nastavnika koji su, ne razmišljajući o stresu i naporu kome sebe izlažu, pristali na ovaj, slobodno mogu reći poduhvat. No, ne zaboravimo i sve one nastavnike koji nijesu pred kamerom, ali jednako predano rade svoje posao. Sve navedeno potvrda je da smo svi zajedno pokrenuli i podržali odličnu inicijativu, na koju djeca reaguju. Ona nam je dala smjernice za inovacije u sistemu obrazovanja koje će biti od izuzetne koristi i onda kad kriza prođe”, zaključio je on.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].